ÉLETMÓDI

Kevés pénzből szuper nyaralás: Íme, a világ legolcsóbb csúcsszállásai!

Utazni jó dolog, kevesebb pénzből kihozni egy utazást pedig még jobb. A szálláson rengeteget tudunk spórolni, például úgy, hogy hostelben foglalunk. Elképesztően izgalmas, megfizethető helyeket mutatunk.

Sokakban él az a téves képzet, hogy a hostelek többnyire koszos, büdös diákszállások. Szerencsére ez egyáltalán nincs így! Ráadásul a hostelekben nagyon jó fej emberekkel találkozhatsz a világ minden tájáról. Most bemutatunk 11 elképesztően izgalmas olcsó szállást, ahol biztos, hogy fantasztikusan éreznéd magad úgy, hogy közben még pénzt is spórolsz. Nagy büszkeség, hogy a Huffington Post által közzétett világranglistán előkelő helyen szerepel egy magyar szállás!

1. Book and Bed (Kyoto és Tokyo, Japan)

Ha szereted a könyveket és lefekvés előtt mindig elolvasol pár sort, akkor ezt a hostelt neked találták ki! Itt egy könyvtárban érezheted magad, ahol több ezer könyv közül válogathatsz lefekvés előtt. Árakért kattints ide.

 

2. The B.I.G. (Fokváros, Dél-Afrika)

Medence, játékterem, hangulatos fabútorok, BBQ és még edzőterem is várja a vendégeket a dél-afrikai B.I.G. hostelban. Az árakat itt tudod megnézni.

 

3. Kadir’s Tree House (Olympos, Törökország)

Gyerekként szerintem mindenki álmodozott arról, hogy egyszer legyen egy fára épített kuckója. Ez az álom Antalyán valóra is válhat. A fakunyhóban a kényelemről nem kell lemondani, hiszen nagy franciaágy és privát fürdő is rendelkezésre áll. Árakért kattints ide.

 

4. Alfama Patio (Lisszabon, Portugália)

Lisszabon kellős közepén egy gyönyörű, tradicionális épületben alakították ki az Alfama Patiot, ahol a falak a helyi utcai művészetet tükrözik. Egy hosszú séta után a hostel tetőteraszán élvezhetjük a kilátást, továbbá aki itt korán kel, az egy csodás napfelkeltének lehet a szemtanúja. Árakért ide kattints.

 

5. MET A Space Pod (Szingapúr)

Ûrutazás vagy esetleg utazás a jövőbe? A MET a Space Podban mind a kettő lehetséges. A kapszulában még TV-t is nézhetünk, de utazás közben se kell lemondani a videojátékokról, mivel itt egy külön játékszoba is elérhető. Az árakat itt tudod megnézni.

 

6. Lavender Circus (Budapest)

 Az utóbbi években már Budapestet is elérte a hostel őrület és egyre menőbb helyek nyílnak meg a fővárosban. Közülük az egyik legkülönlegesebb a Lavender Circus, ahol az antik bútoroknak köszönhetően egy igazán különleges élményben lehet részünk. Az árakat itt találod.

 

7. Circus Hostel (Berlin, Németország)

A berlini Circus Hostel a város egyik legmenőbb szállása, ahol saját DJ, svédasztalos reggeli és skandináv típusú bútorok adják meg a hipster hangulatot, de az alsó szinten még egy kis sörfőzdét is találunk. Árakat itt találod.

 

8. Soul Kitchen (Szentpétervár, Oroszország)

Pompa és fényűzés anélkül, hogy egy vagyont ott hagynánk? Ebben a neobarokk stílusú szálláson garatáltan királynak és királynőnek érezhetjük magunkat. Ha kíváncsi lennél az árakra is, akkor kattints ide.

 

9. Miami Beach International Hostel (Miami Beach, Florida)

Ezt a hostelt azoknak ajánljuk, akik szeretik belevetni magukat az éjszakába, hiszen a Miami Beach International Hostel éjszakai klubként is működik. Itt biztos nem kell majd drágán taxit fogni, ha elfáradnál a bulizásban. Árakért kattints ide.

 

10. Railway Square YHA (Sydney, Ausztrália)

A Railway Square hostelben a szobák úgy néznek ki, mintha egy vagonban lennének kialakítva, de ez egyáltalán nem megy a kényelem rovására. A hostelben még egy medencét is találunk. Az árakat itt találod.

 

11. Jumbo Stay (Stockholm, Svédország)

A stockholmi Jumbo Stay hostelben egy igazi Jumbo Jetben, azaz egy Boeing 747-es repülőgépen aludhatunk. A legmenőbb szoba a pilótafülkében van, ahol szemügyre vehetjük még a műszerfalat is. Árakért kattints ide.  

Forrás: Huffington Post

 

És ezeket olvastad már?