ÉLETMÓDI

Kevés pénzből fedeznéd fel a világot? Nem lehetetlen, ezt nézd!

Előtted a lehetőség földje, hogy felfedezd a világot. Nem kell hozzá más, mint egy kis merészség, hogy bevállald a jövőd érdekében mindazokat a dolgokat, amiket most megmutatunk neked!

Habár az utazás nem ismer korhatárokat, de fiatalon olyan utazási élményeket szerezhetsz, amelyekben később már nem biztos, hogy részt tudsz venni. A családalapítás és a karrierépítés előtt érdemes világot látnod, hiszen ezek a tapasztalatok később, akár pont a munkavállalásod során, is hasznosak lehetnek.  

30 éven aluli vagy? Akkor figyelj, mutatjuk, hogy miért kelj útra.

1. Bővül a látóköröd

Új kultúrákat és szokásokat ismersz meg, ezáltal sokkal szélesebb látókörrel rendelkezel majd, mint azok, akik nem utaznak. A sok élmény és tapasztalat hatására pedig az érzelmi intelligenciád is fejlődik, ami egy jó kolléga, vagy vezető fontos készsége, így ha nem is közvetlenül, de közvetetten tényleg a karriered építed.

2.  Diákkedvezmények

Rengeteg olyan utazási szolgáltatást találsz, ahol diákok számára kedvezményt biztosítanak; gondolj csak a tömegközlekedésre vagy a múzeumbelépőkre. Ezeket a lehetőségeket csak most tudod kihasználni, amíg beleférsz a feltételekbe.

3. Jobban bírod az éjszakázásokat

Reptéren kell tölteni az éjszakát, mert úgy a legolcsóbb a csatlakozás egy másik járatra? Nem baj, hiszen húszon évesen még nem jelent gondot egy kimaradt éjszaka. Ahogy haladnak előre az évek, már nem lesz ilyen könnyű.

4. Pénzkezelés

Ha kipróbálod a hátizsákos utazási formát fiatal korodban, akkor a későbbiekben sokkal jobban kezeled majd a pénzügyeidet. Megtanulod, hogy melyek azok a kiadások, amik elengedhetetlenek és mik azok a dolgok, amikre feleslegesen dobod ki a pénzt.

5. Felelősség

Fiatal korban még nincs olyan sok felelősséged az életben, mint később. Nem kell eltartanod a gyerekeidet, még nincs lakáshiteled, viszont később ez is az életed része lesz. Minél nagyobb felelősséggel rendelkezel, annál nehezebb lesz utazni.

6. Nyelv

Fiatalon sokkal egyszerűbben elsajátítasz idegen nyelveket, az utazás pedig a legtökéletesebb módja a nyelv gyakorlásának. Azt már mondanunk sem kell, hogy mekkora előnyben vannak azok a munkaerőpiacon, akik beszélik más ország nyelveit.

7. Külföldi ösztöndíjak

Az egyetemi évek alatt már kipróbálhatod magad külföldön is a különböző külföldi ösztöndíjaknak köszönhetően és megtapasztalhatod, hogy milyen az élet és a felsőoktatás színvonala egy másik országban. Ezzel egyértelműen egy nagy lökést adsz az önéletrajzodnak is, ha álláskeresésre kerül a sor.