ÉLETMÓDI

Ismét rangos helyen végzett egy versenyben Magyarország

Nincs miért szégyenkeznünk, büszkék lehetünk Magyarországra és az itt található turisztikai látványosságokra. Egy rangos utazási oldalon a megkérdezett látogatók a világ 25 leggyönyörûbb helye közé sorolták a főváros egyik nevezetességét.

Az Amerikai Egyesült Államokban működő rangos Tripadvisor utazási oldal minden évben, így 2017-ben is megkérdezte utasait, szerintük mi volt a legszebb látnivaló a világban.

A 12 hónap alatt leadott értékelések alapján állították össze a 25-ös, Travelers’ Choice Awards legnépszerűbb látnivalók listáját, melyben a régióból a budapesti Országház végzett a legjobb helyen.

Az előkelő 14. helyét a budapesti Parlament nem véletlenül kapta. Az egyik értékelő szerint a látványosság "Tekintélyparancsoló módon magasodik a Duna fölé. Az esti kivilágítás gyönyörű: a fényben a bogarakra lecsapó sirályok szikrázó tűzijátékra vagy ragyogó csillagokra hasonlítanak.” 

A közép-kelet európai régióból, az Országház érte el a legjobb eredményt a ezzel olyan látványosságokat utasított maga mögé, mint a görögországi Akropolisz, a londoni Big Ben vagy a párizsi Notre Dame. 

Ne feledkezzünk meg az országok és régiók szerint is csoportosításról sem, amiben a legnépszerűbb magyar látványosság listára felkerült még a Halászbástya, Cipők a Duna-parton, az esztergomi Bazilika és a Sümegi vár is. 

Forrás: https://www.tripadvisor.co.hu/TravelersChoice-Landmarks

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?