ÉLETMÓDI

Íme, a világ legkülönlegesebb templomai

A vallás a kultúra része, ezért utazás során a természeti szépségek mellett érdemes megismerkedni az adott hely kulturális örökségével és hagyományaival is.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Annak ellenére, hogy hasonló vallású országba utazunk, lehetnek az itthonitól eltérő, különleges építészeti stílusban épült templomok. Most hoztunk pár olyan templomot a világ több részéről is, amelyeket előszeretettel látogatják a turisták. Te jártál már valamelyikben?

Hallgrímskirkja, Reykjavík, Izland

A Hallgrímskirkja egy elég fiatal evangélikus templom Izland fővárosában, melynek építése 1986-ban készült el. A maga 74,5 méterével a legmagasabb épület az országban.

Boldog Vazul-székesegyház, Moszkva, Oroszország

A Vörös tér egyik leghíresebb turisztikai látványossága a gyönyörű, színes hagymakupolás ortodox templom. Szinte úgy néz ki, mint egy mesebeli kastély. Az épület 1561-ben lett kész.

Sedleci osszárium, Kutná Hora, Csehország

A római katolikus templom érdekessége, hogy tele van csontvázzal. Az pedig még bizarrabb, hogy a csontvázak a dekoráció részét képezik.

Kizsi fatemploma, Kizsi, Oroszország

Az Onyega-tó egyik szigetén található és az UNESCO világörökségi listáján is szerepel ez az nem mindennapi hagymakupolás fatemplom.

La Sagrada Família, Barcelona, Spanyolország

Gaudí híres szecessziós épülete kötelező látványosság a Barcelonába látogatóknak. Sokan kihagyják belülről, hiszen így akarnak spórolni a belépőjegyen, de szerintünk nem érdemes kivenni a programból, mivel belülről is gyönyörű, meghökkentő építészeti remek.

Brazília Katedrális, Brazíliaváros, Brazília

Brazília fővárosában találjuk ezt a modern templomot, amelyet 16 db 90 tonnás betonoszlop tart. Nem is templomnak néznénk, inkább egy futurisztikus épületnek tűnik kívülről.

Borgundi fatemplom, Norvégia

A Borgundi fatemplom feltehetően a középkorból származik. Igazi misztikus hely.  

Meteorák, Görögország

A Meteorák szikláira épített bizánci kolostorokat az építészeti csoda és a természeti értékek miatt is érdemes felkeresni. Egyszerűen hihetetlen hogyan tudtak az 1300-as években ide építkezni.

Magasságos Miasszonyunk-kápolna, Franciaország

Ez a kápolna szintén a modern építészet egyik különlegessége. A Ronchamp településen található templom különleges, szabálytalan geometriai formákat tudhat magának.

címkék: