ÉLETMÓDI

Így lesz szuper élmény a nyaralás: Európa legjobb vidámparkjai várnak

Sokan még csak most indulnak nyaralásra, hiszen szeptembertől sokkal olcsóbb az utazás. Íme, néhány ötlet azoknak, akik vakációjuk során szívesen beneveznének egy izgalmas vidámparki kalandba!
  • Szerző: Ripost

Az új lista összeállításakor nagy segítségünkre voltak az Utazómajom olvasói, akik a Facebookon jelezték tapasztalataikat.

1. Mirabilandia, Olaszország

Olaszország egyik leglátogatottabb élményparkja a Ravennában található Mirabilandia. A parkban számtalan hullámvasút mellett vízi attrakciókat is kipróbálhatunk, mint például a vadvízi vasutat, folyami raftingot, bemerészkedhetünk a viharos örvénylő folyóba vagy akár csónakázhatunk is. Budapestről Bolognába érdemes repülni, ahonnan vonatra szállhatunk.

 

2. Gardaland, Olaszország

 

A Gardaland élményparkot már a gyönyörű természeti környezetért is érdemes felkeresni, hiszen a Garda-tó szomszédságában találjuk. A vidámpark a kicsiknek és a felnőtteknek is rengeteg elfoglaltságot nyújt, hatalmas hullámvasutakon tehetjük próbára magunkat. Repülővel Bergamoba vagy Velencébe érdemes érkezni, ahonnan busszal vagy vonattal tudunk tovább közlekedni.

3. Efteling, Hollandia

A Hollandiában található Efteling élményparkot 1992-ben a világ legjobbjának nevezték. Azóta már nagyobb lett a verseny, de a vidámpark még mindig színvonalasnak számít, és évről évre egyre több látogatót vonz. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt ajánljuk. A parkot Eindhoven közelében találjuk, ahová szintén gyakran kínálnak kedvező áron fapados repülőjegyeket.

4. Lisebergs Nojespark, Svédország

A Lisebergs Nojespark a svédországi Göteborgban található, ahová Budapestről közvetlen fapados járattal juthatunk el. A parkban hullámvasutak, vízi attrakciók és egyéb szórakozási lehetőségek fogadnak. A park gyerekbarát, rengeteg hinta épült csakis a kicsik számára, viszont a szülők se fognak unatkozni, hiszen ők is felülhetnek az akár 60 km/h sebességgel száguldozó hullámvasútra.

5. Leolandia, Olaszország

A Leolandiát főképp a gyerekek fogják szeretni, így leginkább a családoknak ajánljuk. Hinták, hullámvasutak és különböző showműsorok várják a kicsiket, akik találkozhatnak például hercegnőkkel, cowboy-okkal, Piroskával és a farkassal. Legkönnyebben Bergamóból és Milánóból tudjuk megközelíteni az élményparkot, ahová szinte mindig kifoghatunk olcsó repülőjegyeket.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?