ÉLETMÓDI

Így élhetsz túl könnyedén egy hosszú repülőutat

Legyen az egy rövid, pár órás repülőút, vagy akár egy tengerentúli kirándulás, amennyiben odafigyelünk pár apróságra, a repülés egy kellemes élmény lesz. Íme pár egyszerû lépés, amely garantálja a biztonságos, kényelmes és zökkenőmentes utazást.
  • Szerző: Ripost

1, Repülés közbeni gyakorlatok

Leginkább a hosszútávú járatokon érdemes pár óránként elvégezni az alábbi gyakorlatokat, melyekhez fel sem kell állnunk az ülésből. A mozgás nagyon fontos egy több órás repülés alatt, hiszen hamar elfásulhatnak a végtagjaink.

Vállemelés

Óvatosan emeljük meg a jobb vállunkat, a balt pedig engedjük le, majd ugyanezt tegyük meg fordítva. A feladatot ismételjük meg ötször.

Térdemelés

Az egyik térdünket emeljük föl a székre és húzzuk a medencénk felé, majd tartsuk meg tíz másodpercig. Ahogy letelt az idő, végezzük el a gyakorlatot a másik lábunkkal is, majd ismételjünk párszor.

Pumpa

Tartsuk mindkét sarkunkat a földön, a lábfejek pedig felfele mutassanak. Ez után tegyük a lábfejünket vízszintes helyzetbe vissza a talajra, majd pedig cseréljük föl a mozdulatot és először a lábfejünk kerüljön a talajra, a sarkunkat pedig húzzuk föl, ameddig tudjuk. Ismételjünk párszor.

2, Megfelelő hidratáltság

A megfelelő vízmennyiség különösen fontos repülés közben, hiszen a több ezer méter magasságon könnyen kiszáradhatunk. Mindig legyen a csomagban egy üres vizes palack vagy egy kulacs, melyet a biztonsági ellenőrzésen túljutva feltölthetünk a repülőtéren biztosított ivóvízzel vagy csapvízzel.

3, Megfelelő öltözet

Repülni kényelmes öltözékben érdemes. A legideálisabb a melegítő nadrág és pamut pulóver, hiszen a hőmérséklet egyre csak csökken, ahogy a magasba emelkedünk.  

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?