ÉLETMÓDI

Hátizsákos utazásra ezeket soha ne vidd magaddal

Hátizsákos utazás esetén nehéz eldönteni, hogy mit vigyünk magunkkal és mit hagyjunk otthon. Érdemes minél könnyebb táskával elindulni, hiszen egy jól megpakolt hátizsákkal nehéz lesz a közlekedés. Most megmutatjuk, hogy mi az, amire biztosan nem lesz szükséged.
  • Szerző: Ripost

1. Kényelmetlen ruhák, cipők

Miután hazaértünk az álmaink utazásáról, az átélt élmények fognak megmaradni a fejünkben, és nem az, hogy éppen milyen divatos szerelés volt rajtunk. A kényelmetlen cipőket és ruhákat hagyjuk otthon, és az esti vacsorára inkább egy kiegészítővel, például szép nyaklánccal vagy karórával dobjuk fel a megjelenésünk.

2. Keménykötésű könyvek

A keménykötésű könyvek helyett vigyünk egy ebookolvasót, hiszen az nemcsak kevesebb helyet foglal, hanem még súlyt is spórolunk.

3. Hajszárító

A legtöbb szálláson találunk majd hajszárítót, így teljesen fölösleges otthonról magunkkal hozni.

4. Túl sok kozmetikum

Szállásokon általában szappant, tusfürdőt is biztosítanak, így egy nagy tubus helyett elég csak egy 30-100 ml-es mini kiszerelést bepakolni.

5. Élelmiszer

Élelmiszerbolt a célországunkban is nagy valószínűséggel lesz, így teljesen fölösleges konzervekkel nehezíteni a csomagunkat. Inkább csak az utazás idejére csomagoljunk szendvicseket, így még egy kis pénzt is spórolunk, hiszen nem kell többszörös áron megvásárolnunk a reptéren, vonat- vagy buszállomáson.

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?