ÉLETMÓDI

Ha ezekre odafigyelsz, jól fogsz aludni a repülőgépen

Sokan küszködnek olyan problémával, hogy nem tudnak közlekedési eszközökön, különösen repülőn aludni. A kialvatlanság kihatással van az agy mûködésére is.
  • Szerző: Ripost

Egy utazás alkalmával valószínűleg új ingerek érnek, különböző nehézségek merülhetnek föl az új helyen, ezért is fontos, hogy a lehető legtöbbet tudjunk pihenni az úton. Ha betartod az alábbi tippeket, biztosan jobban fogsz tudni aludni a gépen.

1. Tervezz előre

A repülőút előtt gondold át, hogy milyen elintézni valók várnak rád landolás után. Legyen meg a szállás címe, telefonszáma, legyél tisztában a transzfer módszerével, stb. Hazafele is próbálj mindent kigondolni, hogy otthon milyen feladatok várnak, így a repülőn már ezzel nem kell foglalkozni. Ha stresszes vagy út közben, akkor nehezen fog menni az alvás.

2. Meditálj

Manapság már meditációt elősegítő alkalmazásokat is letölthetünk a telefonunkra. Ez egy repülőút alkalmával nagyon hasznos lehet, hiszen segít elengedni a stresszt és ellazulni. Akik félnek a repüléstől, azoknak kötelező.

3. Csomagolj esszencia olajat

Különböző növényekből készült esszencia olajak is segíthetnek ez ellazulásban. A levendulából vagy a citromfűből készült olaj segít kordában tartani a vérnyomást.

4. Ne nézz filmeket

Próbálj elvonatkoztatni a légitársaság által biztosított szórakozási lehetőségektől, mivel a képernyő mesterséges fénye azt üzeni az agyadnak, hogy még világos van, még nem kell aludni.

5. Ügyelj a komfortra

Utazópárna, szemmaszk és meleg ruházat mindig legyen nálad, hogy kényelembe tudd magad helyezni, hiszen így nem arra fogsz felkelni, hogy fázol.