Létrehozva: 2017.07.31.

Görögország ismeretlen csodái

Mivel az elõzõ cikkünk, ahol Görögország eldugott nyaralóhelyeirõl írtunk, nagy népszerûségnek örvendett, ezért úgy gondoltuk, hogy utánajárunk az ország további csodáinak is.

 Ötleteket, javaslatokat szívesen fogadunk kommentben, hogy a legközelebbi cikkünkben még több varázslatos görögországi helyszínt tudjunk bemutatni.

1, Chrysi

A Krétától délre található Chrysi szigeten Görögország egyik legjobb fehér homokos strandján fürödhetünk. Az apró szigetre Lerapetra városából hajóval lehet eljutni. A hajó reggel indul, majd este érkezik vissza Krétára, de a bátrabbak bevállalhatják a vadkempingezést is, viszont kellő mennyiségű víz és élelem mindenképp legyen a csomagban, hiszen nem sok üzletet találunk a szigeten.

2, Kea

Kea sziget Athéntól 60 km-re található, Lavrio kikötőből 1,5 óra alatt közelíthető meg. A sziget elsősorban nem a strandjairól híres, hanem a végtelen nyugalmáról, hangulatos településeiről és a természeti értékeiről. A szigetet a nyugalmat keresőknek és az aktív kikapcsolódást kedvelőknek ajánljuk.

3, Kefalonia

Habár Kefalonia nem olyan titkos, de mindenképp helye van ezen a listán, hiszen még nem olyan népszerű, mint a Magyarországról sokkal könnyebben megközelíthető Korfu vagy Zakinthos. A sziget szépsége viszont eszméletlen, Itáliához hasonló, hangulatos mediterrán települések és kristálytiszta azúrkék víz várja a látogatókat.

4, Koufonisi

Koufonisi Náxosz sziget közelében található, leginkább csak a görög turisták körében ismert. Fehér homokos partok és gyönyörű kék víz fogad. A szigeten tipikus görög fehér házak között, hangulatos utcákon sétálgathatunk, továbbá remek tavernákban kóstolhatjuk meg a helyi ízeket.

5, Pátmosz

Pátmosz elsősorban szintén nem a strandjai miatt híres, hiszen a víz a közelben általában elég hideg, összehasonlítva a többi görög szigettel. Pátmosz különlegessége a kultúrában, a helyiek végtelen kedvességében, a kiváló tavernákban rejlik, továbbá azért is érdekes helyszín, mivel még a Bibiliában is szerepel, A jelenések könyvének első részében.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Magyar Péter baklövésén röhög az internet

life.hu

Alig ismerik a brit király család üdvöskéjét, aki "többet ér", mint Katalin hercegné gyerekei együttvéve

hirtv.hu

Hallgatásba burkolózott Magyar Péter az adatkezelési botrány kapcsán

metropol.hu

Közleményt adtak ki a Házasság első látásra című műsorral kapcsolatban

mandiner.hu

Megkérdezte a Politico az EP-képviselőket, mit tartanak a legnagyobb problémának – ki nem találná, mi került az első helyre

origo.hu

Hugh Grant elárult pár titkot a közelgő Bridget Jones-filmről

mindmegette.hu

Kivonul a Spar az országból? Itt a cég magyar elnökének válasza

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

ripost.hu

Áll a bál az X-Faktor körül, még saját mentora is a műsort szapulta

ripost.hu

Megdöbbentő bejelentést tett a NASA: életet találtak a Marson

ripost.hu

Válassz egy holdat és kiderül, mi a legnagyobb titkod

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-