ÉLETMÓDI

Felfedezetlen magyar csoda: Titkos strandvidék a morotvák földjén

Szuper kikapcsolódás, hûsítő víz és nyugalom. A csodaszép Holt-Tisza mellett ráadásul fillérekből megvan a nyaralás!
  • Szerző: Ripost

Hamarosan beköszönt a nyár, így érdemes elgondolkodnod, hol töltsd a szabadságod. Ha már kinézted magadnak a legdivatosabb fürdőruhát, de nem szereted a zsúfolt strandokat, akkor is megtalálhatod a megfelelő helyet egy kis csobbanásra. Ha ráadásul csendes és nyugodt pihenésre vágysz természetes környezetben, akkor a Holt-Tiszát neked találták ki.

Hosszabb vakációt is érdemes itt eltölteni, de ha már zsong a fejed az irodától és a városi nyüzsgéstől, érdemes egy-egy hétvégére is kiruccanni az érintetlen természetbe.

Nem is hinnéd, milyen szuper kis strandok vannak  a morotvák mellett. Ezek a kanyargó, lassú folyású holtágak nemcsak gazdag élővilágnak adnak otthont, de nagyszerű nyári pihenést is nyújtanak, és garantáltan nem túlzsúfoltak.

A Hódmezővásárhelytől 6 kilométerre található Mártélyon emellett kalandpark és lovaglási lehetőség is akad. A horgászat szerelmesei éppúgy kikapcsolódhatnak itt, akárcsak a vízi sportok megszállottjai.

A morotvákkal övezett szigetvilág fantasztikus természeti csodákat  rejteget, így ha ráuntál a strandolásra, tanösvényen vagy kölcsönzött csónakkal is felfedezheted ezt a mesebeli világot.

A csendes, vízparti estéken feltöltődhetsz, kikapcsolhatsz, de ha szórakozásra vágysz, arra is van lehetőséged.

Ráadásul akkor sem kell kihagynod ezt a varázslatos élményt, ha a családi kassza csak szűkösen enged meg egy nyaralást. A környék ugyanis tele van olcsó szálláshelyekkel, a falusi turizmus igénybevételével ráadásul közelebbről megismerkedhetsz a helyi élettel. De természetesen szállodákat is találsz a környéken.

Ha kedvet kaptál hozzá, autóval kettő, tömegközlekedéssel három óra alatt elérhető Budapestről - de a kikapcsolódás miatt megéri az utazás.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?