ÉLETMÓDI

Fedezd fel a legszebb városokat, ősszel irány Európa!

Az ősz beköszöntével sem kell hanyagolnod az utazás adta örömöket! Az év ezen szakaszában csodás városokba látogathatsz el. Ismerd meg Európa mûvészeti, kulturális és természeti szépségeit!
  • Szerző: Ripost

 

Szakadj ki néhány napra a hétköznapok verklijéből, töltődj fel utazással. Fantasztikus, mennyi élménnyel és energiával tölt fel, már egy néhány napos kiruccanás is. Õsszel kivételesen szép úti célokkal vár Európa!

 

1. Barcelona

A katalánok fővárosa az egyik legkedveltebb európai úti cél, mivel a temperamentumos spanyol kultúrát, a  gyönyörű építészetet, az étkezési szokásokat magába foglaló város könnyen elérhető manapság. Nagyon sok légitársaság repül a Barcelonába. Egy pár napos kirándulás alkalmával lehetőségünk van megismerni a La  Sagrada Família, Güell Park és Gaudí ház szépségeit, a Las Ramblas sétálóutcáját, vagy ha eléggé bátrak vagyunk, a tengerparton a vízbe is megmártózhatunk. Különösen érdekes magyarok számára, hogy a buszok csak akkor állnak meg a megállóban, ha leintjük őket.

2. Carcassonne

A Franciaország déli részén fekvő város híres középkori stílusáról. A város a Canal du Midi csatorna és a 3 km hosszú, 52 toronnyal rendelkező Középkori Erődváros miatt került fel az UNESCO világörökségi listára. Bővelkedik továbbá olyan építészeti csodákban, mint a román és gótikus művészeti stílusban készített Saint Nazaire Bazilika és a borvidékei. A Ryanair fapados légitársaság járataival, átszállással érhető el.

3. Kanári-szigetek

A 7 tagból álló spanyol szigetcsoport kedvelt úti cél az év minden szakában a mediterrán éghajlatának köszönhetően.

Gran Canaria szintén a természeti sokszínűségéről híres. Többek között élénk zöld növényzet, homokdűnék, hegyek és kanyonok jellemzik. Igazi túraparadicsom a sportos nyaralás kedvelőinek, a bulizó fiatalokat pedig pezsgő éjszakai élettel várja.

Ezekkel szemben Lanzarote inkább a pihenésre vágyó, passzív nyaralók helye. Itt az ember élvezheti a csendet gyönyörű vulkanikus környezetben. A kedvező széljárásnak köszönhetően ez a hely a szörfösök álma. A sziget különleges eljárással készült borokkal és vulkáni hő hatására melegített szendvicsekkel is büszkélkedhet.

4, Plitvicei tavak vidéke

Horvátország egyik közkedvelt Nemzeti Parkja 295 km-en terül el a Kapela hegységben, ahol közel 200 vízesés található. A hegyvidéki domborzatnak köszönhetően minden tó más-más kincset rejt. Az ősz tökéletes évszak eme csoda meglátogatására. Legkönnyebben szervezett buszos úttal tudunk a parkba látogatni.

Az alsó tavak sekélyebbek, a mélyebb fent elhelyezkedő tó pedig kis csónakkal járható be. A parkban sétálva akár buszozásra is van lehetőség a fáradékonyabbak számára.

5. Norvég fjordok

A skandináv városok sosem voltak a legolcsóbb utazási célpontok, és kevesen is választották, hiszen többnyire alacsony a hőmérséklet, és kevés ideig süt a nap. Ennek ellenére aki egyszer elmegy, egy örök emlékkel tér haza. Melegen öltözve és egy cseppet spórolva, gyönyörű fotóhelyszíneket fedezhetünk fel. A legismertebb a Trolltunga, (magyarul: Trollnyelv), ami egy hosszan a szakadék fölé benyúló sziklafal, mely szélén a bátrabbak a lábukat lógatva fotóztatják magukat. A fjordokhoz luxushajótúrával is kirándulhatunk, amelyből kedvezményes árút is kifoghatunk, ha elég szemfülesek vagyunk.

A Kjeragbolten Norvégia legérdekesebb látványossága, ami egy sziklarésbe ékelődött több tonnás kő. Szabadidőnkben pedig a norvég télapó látogatása is útba ejthető, aki Drobakban lakik.