ÉLETMÓDI

Ezért vedd fel Lisszabont a bakancslistára

A fiatalos, lendületes, de mégiscsak hatalmas történelemmel rendelkező portugál fővárost egyszer az életben mindenkinek látnia kell!
címkék:
  • Szerző: Ripost

Ez a csodálatos vidék még nem rendelkezik akkora hírnévvel, mint egyes nyugat-európai nagyvárosok, pedig Lisszabon és környéke bővelkedik a csodálatos történelmi értékekben, pompás csempedíszítésekben és a gyönyörű természeti szépségekben.

A dimbes-dombos utcákon barangolva lélegzetelállító kilátásban lesz részünk a színes házakra, a Tejo folyón parkoló hatalmas óceánjáró hajóra és a folyón átívelő Április 25. hídra, amely a San Franciscó-i Golden Gate híd másolata. Lisszabonban több kilátópontot, avagy portugálul miradourot is találunk, ahol leülhetünk egy kávéra és megpihenhetünk az eszméletlen panorámában gyönyörködve.

A történelem iránt érdeklődőknek a Sé katedrális múzeuma és a Szent György vár ne maradjon ki a programból, de az 1755-ös földrengés által megrongálódott Carmo kolostort is érdemes felkeresni. A városnéző busz helyett a 28-as villamosra is üljünk föl, melyre a sima tömegközlekedési jegy érvényes, így az autentikusabb élmény mellett még pénzt is spórolunk.

Ha Belémben járunk, akkor a Szent Jeromos kolostor megtekintése után kóstoljuk meg a híres pasteis de natat, a Pasteis de Belém cukrászdában. Ha kevés pénzből gazdálkodunk, akkor az ebédet ne a központ turistahívogató éttermeiben fogyasszuk el, hanem tegyünk úgy, mint a helyiek és térjünk be egy bárba vagy egy kávézóba, ahol nemcsak italokat, de olcsó menüt levessel és ízletes süteményeket is felszolgálnak.

Semmiképp se hagyjuk el Lisszabont a híres tőkehalételek és a zöld bor megkóstolása nélkül.

Persze a kirándulásból Sintra csodálatos kastélyait sem ajánlatos kihagyni, és szánjunk még egy kis időt a kontinentális Európa legnyugatibb pontjára, a Cabo da Rocára is. Az említett helyeket felkeresve garantáltan feledhetetlen élményekkel fogunk hazatérni.

címkék: