ÉLETMÓDI

Ezeken az oldalakon juthatunk ingyen szálláshoz

Egy külföldi utazás legjelentősebb költsége a szállás, de manapság az internetes közösségi oldalaknak köszönhetően ezt a tételt már szinte teljesen ki is nullázhatjuk. Most bemutatjuk, hogy melyek ezek az oldalak és hogyan is mûködnek.
  • Szerző: Ripost

1. Couchsurfing

A Couchsurfing segítségével ingyen szállhatunk meg egy helyinél, ezáltal belecsöppenhetünk a helyi mindennapokba és olyan tapasztalatokat szerezhetünk, melyet egy hotelben tartózkodva biztos, hogy nem élhetünk át. Habár az oldal és a kanapészörfölés ingyenes, azért a vendéglátónknak mindenképp érdemes egy kis hazai ajándékot csomagolni, ezzel viszonozni a szívességet.

2. Helpx, Workaway

A helpx illetve workaway oldalakon farmokon, hostelekben, vendégházakban vagy családoknál napi 3-5 óra önkéntes munkáért cserébe ingyen szállást és még ellátást is kaphatunk. Az említett két oldalon a világ bármely területén találhatunk munkalehetőségeket.

3. Trusted housesitters

Nyugaton nagy népszerűségnek örvendenek a házörző oldalak, ahol a nyaralni induló családok, párok keresnek önkénteseket az üresen maradó lakás karbantartására. Legtöbbször a házi kedvencet is otthon kell hagyniuk, így az ingyen szállásért cserébe a kötelességeink többnyire állat etetés, kutyasétáltatás és virágöntözés lesz.

4. Home exchange. com

Egy másik szuper ingyen szállás lehetőség a lakáscsere, ahol szó szerint pár napra elcserélhetjük a lakásunkat egy külföldi otthonra. Az oldalon például találtunk akár egy spanyolországi családot, akik szívesen meglátogatnák Magyarországot, így mind a két fél jól jár, hiszen szállásra egyik családnak se kell majd költenie.

És ezeket olvastad már?