ÉLETMÓDI

Erre nem mondhatsz nemet! Ezért kell látnod Rómát

Rengeteg dolog szól amellett, hogy pár napot Rómában tölts el. Az eddig ismert látnivalókon túl, még sok minden olyan dolog van, amiért érdemes ellátogatni az örök városba!

Róma az örök város, amit egyszer mindenkinek látnia kell. Hogy mi olyan különleges az olasz fővárosban? Mutatjuk!

1. A nem mindennapi szökőkutak

A leghíresebb közülük a Trevi-kút, de ezen kívül még rengeteg csodás reneszánsz és barokk szökőkutat rejt a város. Sétálj el a Piazza Navonára, ahol megcsodálhatod Bernini Négy folyó nevezetű alkotását, vagy látogass el Róma legnagyobb szökőkútjához, a Fontana dell'Acqua Paolához is.

2. Az ételek

Olaszországról a legtöbbünknek a pizza jut az eszébe, ami eredetileg nem Rómából, hanem Nápolyból származik. Ha Rómába utazol, akkor próbáld ki a tipikus helyi ételeket is, mint például a sült articsókát vagy a carbonarát.

3. Michelangelo

Michelangelo művészetét senkinek sem kell bemutatni. Munkájának számos darabját Rómában és a Vatikánban találhatod.

4. A történelem és a római kori emlékek

Róma egésze az UNESCO világörökség része, ahol lépten-nyomon több ezer éves romokat találunk. Róma belvárosában olyan koncentrációban találkozhatsz a művészetekkel és a történelmi emlékekkel, amit sehol máshol a világban nem tapasztalhatsz.

5. A tökéletes méretű város

Róma egy tökéletes célpont egy hosszú hétvégére, hiszen a legfőbb nevezetességeket akár gyalog is el tudod érni, így még akkor is minden egyes percet értékesen tölthetsz, ha csak pár napod van a város felfedezésére.

6. Jó az időjárás

Habár a legtöbb csapadék a téli hónapokban esik, ettől függetlenül a december vagy a január is kiváló időpont egy római vakációra, hiszen az itthoninál jóval kellemesebb az időjárás.

7. Forum Romanum és a Colosseum

A Colosseumra és a Forum Romanumra egy fél napot mindenképp szánj, ahol szinte megelevenedik a történelem. Amit idáig csak a történelemkönyvekben olvastál, az ott hever majd a lábad előtt. Csodálatos érzés.

8. A divat

Róma a divat egyik fővárosa, ahol nemcsak a neves designer márkák vannak jelen, hanem rengeteg kedvező árakkal rendelkező előkelő és divatos butik között váltogathatsz.

Te is jártál már Rómában? Neked miért olyan különleges?