ÉLETMÓDI

Elképesztő természeti csoda: minden évben kettényílik a Csindo-tenger

Dél-Koreában a Csindo-szigetek tartományában minden év áprilisában kettényílik a tenger. Mégpedig épp úgy, ahogy az a Bibliában meg van írva. Mutatjuk a páratlan természeti látványosságot!

A dél-koreaiak minden év áprilisától egész júniusig arra az egyedülálló természeti csodára várnak, amikor a Csindo és a Modo szigetek között kettéválik a Kelet-Kínai-tenger

Az apályok és dagályok által bekövetkezett tengerszint változásoknak köszönhetően

a  föld mintegy 3 kilométeres hosszúságban és 10-40 méteres szélességben megnyílik a tengerben a Csindo-sziget déli részénél

ugyanúgy, ahogy Mózes próféta anno kettéválasztotta a Vörös-tengert az embereknek, azok pedig szépen átsétálnak rajta.

A helyiek viszont nem Mózes csodájaként magyarázzák a természeti eseményt, hanem van hozzá saját legendájuk is.

A történet szerint régen rengeteg tigris élt a szigeten. Amikor a tigrisek egyre gyakrabban jöttek be a faluba prédáért, a helyiek elmenekültek a Modo-szigetre. Végül már csak Bbyong, egy öregasszony maradt a faluban. Bbyong minden nap imádkozott a tenger istenéhez, Yongwanghoz, hogy engedje meg neki, hogy újra láthassa a családját.

Egyszer, februárban Yongwang megjelent neki álmában, és annyit mondott: "Holnap küldök neked egy szivárványt a tengerre. Ülj fel rá, és lovagolj át a másik szigetre".

Bbyong másnap kiment a tengerpartra, újra imádkozott, és a tenger szétvált. Ezen az úton a családja és a többi falusi ember is visszatért a szigetre. Azóta ahányszor a tenger kettéválik, megünneplik ezt a Yeongdeung Fesztivállal és így emlékeznek meg Bbyongról.

A jelenséget minden évben közel 300-500 ezer dél-koreai és külföldi látogató keresi fel, hogy megfigyelje, amint a tenger kettényílik és egyik szigetről a másikra átzarándokolva megélje a mindössze egy órán át tartó természeti csodát.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?