ÉLETMÓDI

Álomutazás Nápolyba: Kihagyhatatlanul olcsó ajánlat szállással

6 nap nápolyi városlátogatás szállással 28.680 Ft-ért! Ilyen lehetőség nem lesz több!
  • Szerző: Ripost

 

A közel 1 millió lakosú Nápoly utcáit járva szinte egy teljesen más világban érezhetjük magunkat, amit mindenképpen érdemes egyszer megtapasztalni az életben. Ahogy a mondás is tartja:

Nápolyt látni és meghalni...

A dél-olasz nagyváros első látásra kaotikusnak, hangosnak és koszosnak tűnhet, de fél óra városnézés után már teljesen más jelzők jutnak majd az eszünkbe. Ahogy megismerjük a város igazi arcát már inkább a színes, egyedi és szenvedélyes szavakkal asszociálunk.

A nápolyi városnézésből nem érdemes kihagyni a Cappella Sansevero barokk műalkotásait, a Piazza del Plebesticón található San Francesco di Paola bazilikát és a királyi palotát, a Piazza del Gesú Nuovon található ugyanazon nevű templomot, továbbá a Santa Chiara templomot és annak gyönyörű kolostorkertjét.

A legszebb kilátásban pedig a Castel Sant'Elmo várban és környékén részesülhetünk. Nápoly tökéletes helyszín az egynapos kirándulásokra is, a helyi vasúttal könnyen eljuthatunk Pompejibe és Herculaneumba, vagy tanúi lehetünk a helyi vulkanikus tevékenységeknek a Solfataránál, de a bátrabbak még a Vezúv kráterét is szemügyre vehetik.

Ha még mindig maradt egy kis időnk, érdemes ellátogatni Sorrentóba vagy akár a környező csodás szigetekre, Caprira vagy Ischiára is. Pizza kóstolás nélkül ne induljunk haza, hiszen ez a népszerű étel Nápolyból ered és mondanunk sem kell, hogy itt csinálják a világ legjobb pizzáit.

Novemberben az időjárás kellemesebb, mint itthon, akár 15 fok is lehet, de a kabátot azért nem érdemes otthon hagyni.

Nápoly most a Wizz Air weboldalán November 12-17 között foglalható WIZZ Discount Club tagok részére 10.180 Forintos áron, de a tagsággal nem rendelkezőknek is csak 15.980 Forintot kell fizetniük.

Szállásokat már 37.000 Forintért foglalhatunk két főre a teljes időtartamra:

Szállásfoglalásért KATTINTS IDE!

Aki a luxust kedveli inkább, magasabb kategóriás, de még megfizethető szállásokat is talál. 

Magasabb kategóriájú szállásért KATTINTS IDE!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?