ÉLETMÓDI

A legromantikusabb helyek Európában, melyeket látnod kell

Habár Európa kifogyhatatlan a híres, neves turisztikai célpontokból, de arra is rengeteg csoda vár, aki inkább a kisebb, nyugalmasabb településeket kedveli és nem Róma, Párizs vagy Velence felé venné az irányt.
  • Szerző: Ripost

1, Eze falu

Eze falu egy bámulatos középkori település a francia Riviérán, Nizzától nem messze. A falu szűk kis utcáin és botanikuskertjében sétálva oázisra lelhetünk a környék forgatagában.

2, Taormina

Taormina Szicília ékköve, melyet Cataniából tudunk megközelíteni. Habár a falucska fő útja és a görög színház környéke elég forgalmas, viszont a kastélyhoz felmászva vagy még tovább haladva Castelmola irányába már egyre kevesebb turistával találkozunk.

3, Hallstatt

Hallstatt egy tökéletes célpont egy hétvégi kikapcsolódáshoz, hiszen Magyarországról pár óra autóútra található. A hegyek által körülölelt tó mindenkit levesz a lábáról. A kínaiakat annyira rabul ejtette a falu, hogy ők is felépítették Kínában a saját Hallstattjukat.

4, Colmar

Colmart akár a francia Velencének is hívhatjuk, hiszen csatornáin hajókázva és hangulatos pasztell színű házai között sétálva hasonló romantikus élményekben lehet részünk, mint az olasz városban, viszont nem kell majd lépten-nyomon turistákat kerülgetnünk.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?