ÉLETMÓDI

5 nap Párizs Debrecenből, szállással 22.200 forintért!

Párizs az a hely, amit egyszer az életben mindenkinek látnia kell. A francia főváros a világ leglátogatottabb turisztikai célpontja, nem hiába, hiszen nincs olyan ember, akit az eleganciájával és a bájával ne venne le a lábáról.
  • Szerző: Ripost

Párizs most a Wizz Air weboldalán január 23-27 között foglalható 5.200 forintos áron. Az ár tartalmazza a retúr repülőjegyet minden adóval és illetékkel, illetve egy kis méretű kézipoggyászt.

Szállásokat már 34.000 forintért foglalhatunk két főre a teljes időtartamra: http://bit.ly/2fVvDeV

Aki a luxust kedveli inkább, magasabb kategóriás, de még megfizethető szállásokat is talál 72.000 forinttól reggelivel, két fő részére: http://bit.ly/2fVAxIS

A városlátogatás első napját kezdjük a városháza csodás épületénél, avagy a Hotel de Ville-nél, ahonnan folytassuk tovább a sétánkat a gótika remekműve, a Notre-Dame felé.

A templom falai között járva szinte megelevenedik a történelem, és amit idáig csak Victor Hugo A párizsi Notre-Dame című regényében olvashattunk, az most ott hever a lábunk előtt. Ha kigyönyörködtük magunkat a Notre-Dame-ban, akkor induljunk el a Sainte-Chapelle felé, ahol megismerkedhetünk egy másik gótikus csodával, mely sokszor háttérbe kerül, pedig a világ egyik legszebb temploma.

Következő állomásunk a latin negyed, ami már a középkorban is a tudás és az oktatás központja volt. Üljünk le egy kávéra és töltsük föl az energiatartalékainkat egy crêpes-el valamelyik hangulatos, szűk,  kanyargós utcácskájában, hiszen hosszú séta áll még előttünk; a Luxembourg Palota és csodás kertje, a Louvre, a hatalmas Place de la Concorde tér és az előkelő Champs Élysées még mind felfedezésre vár.

A napot zárjuk az Eiffel-toronnyal, ahova szürkületkor, a naplemente környékén érdemes érkezni. Garantáltan felejthetetlen élmény lesz!