Létrehozva: 2017.01.27.

5 nap Bosznia-Hercegovina, Szarajevó, szállással, repülővel csak 18.180 Ft!

Kaland az élet! Kis költségvetésbõl is eszméletlen tartalmas hetet kanyaríthatsz magadnak, ha a vadregényes Bosznia felé veszed az irányt. Most már akár repülõvel is nekivághatsz az útnak!

Legolcsóbban Április 10-14 között foglalhatsz repülőjegyet.

Wizzair tagságival 6.180 Ft, nélküle 11.980 Ft-t kell fizetni érte.

Repülőjegy foglalásért KATTINTS IDE!

Szállásokat már 24.000 Ft-tól találsz két főre!

Olcsóbb szállásokért KATTINTS IDE!

Ha nagyobb kényelemre, netán luxusra vágysz, 4 csillagos szállodák kb. 40.000 Ft-tól elérhetőek.

Elegáns szállásokért KATTINTS IDE!

2017. április 5-től repüli a Wizz Air a Budapest Szarajevó útvonalat, ami nagyban megkönnyítette a Balkánra készülő utazók életét. Az egész napos hosszú autóút helyett már csak egy kicsit több, mint 1 órás repülőút választ el Bosznia-Hercegovina fővárosától.

 

Miért érdemes ellátogatni Bosznia-Hercegovinába?

1. Az ország különleges kultúrájáért

Az ország történelmét négy különböző valláshoz tartozó népcsoport alakította, a katolikus, a muszlim, az ortodox és a zsidó, ezáltal egy igazán kivételes élményben lehet részed.

2. Az ízletes ételekért

A bosnyák konyhát többnyire a török uralom alakította, így a húsételek kedvelőinek Bosznia maga a paradicsom. Leginkább grillezett vagy parázson sült birkahúst esznek, köretnek pedig rizst és zöldségeket tálalnak. Az édesszájúak mindenképp próbálják ki a bosnyák réteseket, melyek leginkább a török baklavához hasonlítanak.

3. A kedves helyi lakosokért

A bosnyákok nagyon rokonszenves, kedves, segítőkész emberek, és az országot járva az angollal viszonylag könnyen el lehet boldogulni más balkáni országokkal összehasonlítva.

4. Természeti értékek miatt

Az ország gyönyörű hegyekkel és vízesésekkel rendelkezik. A Sutjeska Nemzeti Parkban találjuk Európa egyetlen őserdőjét, a Perucicat. A Szarajevó környéki hegyek a téli sportok kedvelőinek is kiváló programlehetőségeket kínálnak.

5. A kedvező árak miatt

Bosznia-Hercegovinában nem kell mélyen a pénztárcánkba nyúlni. A szállás és az étkezés a kis költségvetésből gazdálkodóknak is megfizethető.

Transzfer Szarajevó repülőteréről

Tömegközlekedési opció egyelőre nem létezik a repülőtér és a belváros között. Az egyetlen módszer a spórolásra, ha nem a belvárosig vitetjük magunkat, hanem a legközelebbi villamosmegállóig (Ilidza). Mivel a repülőtéren csak egyetlen taxitársaság, a Sarajevo Taxi üzemel, ezért rendkívül magas árakat ajánlanak az ottani sofőrök. Megbízhatóbb a Red vagy a Yellow taxi társaság, melyekkel az alábbi telefonszámokon tudunk kapcsolatba lépni:

®UTI TAXI (Yellow TAXI) – (033) 657 307, (033) 618 912

CRVENI TAXI (Red TAXI) – (033) 760 600, 061 760 600, 033 468 728, 061 468 728

Bosznia-Hercegovina főbb települései

Szarajevó

Szarajevó egy kis ékszerdoboz a Balkán közepén. Pazar, változatos építészeti stílussal, hangulatos utcákkal, hatalmas történelemmel és a háttérben magasló hegyekkel rendelkezik. Az óvárost, a Képzőművészeti Akadémia épületét és a Latin-hidat semmiképp se hagyjuk ki a városnézésből.

Mostar

Mostar az ország egyik leglátogatottabb városa, amit a bájos óvárosának köszönhet. A bazárok és a mecsetek között, illetve az Öreg-hídon sétálva egy teljesen más világban érezhetjük magunkat.

Jajce

Jajce olyan gyönyörű város, hogy álmodni se lehetne szebbet. A hegyek által körül ölelt település központjában egy 17 méter magas vízesést csodálhatunk meg.

Neum

Habár Boszniát leginkább nem a strandjaiért szokták felkeresni, hiszen nagyon rövid tengerparttal rendelkezik, de aki egy kis pancsolásra és napozásra vágyna, annak Neum homokos partját nem érdemes kihagyni.

Medugorje

Medugorje egy zarándokhely, ami arról lett híres, hogy 1981-ben hat helyi fiatal azt állította, hogy a városban megjelent a Szűzanya.

Pocitelj

Pociteljt nem csak azért érdemes felkeresni, mert a dombtetőre épített erődítményéből eszméletlen kilátás nyílik, hanem a magyar vonatkozása miatt is. Pocitelj várát Mátyás király építette és a város neki köszönhette a fejlődését.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Jelentős műsorváltozás lesz a TV2-n

origo.hu

Magyar Péter egy ócska, undorító, gyáva sz.ar alak volt és marad is

life.hu

4 csillagjegy szülöttei, akik hidegek, mint a jégcsap

metropol.hu

Bocsánatot kért Katalin hercegnétől, azonnal törölte bejegyzését Ryan Reynolds felesége

hirtv.hu

Varga Judit interjúja után feljelentést tettek

origo.hu

Retteghet Zelenszkij, súlyos fenyegetést kapott

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. március 23.: az Oroszlán megkönnyebbül, a Nyilasnak komoly felismerései vannak

ripost.hu

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Örömhírt jelentett be Tóth Vera, Tóth Gabi elsők közt gratulált

ripost.hu

Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-