Létrehozva: 2019.04.02.

2 millió orchidea Magyarország határában, ide kirándulj el

Töltõdj fel gyógyító energiával és szépséggel! 1 napos út Lenti túloldalára, és dzsungeltúrán csodálhatod a 160 féle orchideát. Messze még a nyár, szívd magadba a kényeztetõ, párás, dédelgetõ meleget

Már alig várjuk, hogy végre nyár legyen! Legszívesebben elrepülnénk valamelyik trópusi országba, hogy élvezzük a jellegzetes, párás meleget, a burjánzó növényeket.

1 napos buszút a dzsungelbe

Van egy jó hírünk: nem kell szabadságot kivenni, se repülőre ülni! Csupán kiválasztani egyetlen napot, és a neten megvenni a jegyet az 1 napos buszútra Dobronakba, Szlovéniába. A Lenti túloldalán elhelyezkedő, határ melletti, magyarok lakta kis faluban alapították egy Trópusi kertet. Itt 4 hektáron szívhatjuk magunkba az üvegházi körülmények között nevelt dzsungelnövények illatát.

Tehát fedett helyen leszünk. Bármilyen időben elindulhatunk, nem kell a szép időre várni.

Orchidea Paradicsom

A favorit persze az Orchidea farm. 160 féle Phalaenopsis típust termesztenek itt, a lehetséges összes szín- és mintavariációban. Évente 2 millió tövet adnak el. Ott helyben is megvásárolhatók a kedvencek. 5 eurótól a csillagos égig terjed egy tő ára. Azért érdemes itt venni, mert garantáltan egészséges, megbízható mind. Ajándékot is adnak hozzá, kis orchidea átültető készletet.

 

Trópusi kert

Lélegzetelállítóan különleges növényeket csodálhatunk itt meg. Van persze olyan is, amit mindenki ismer, de a legtöbbtől eláll szemünk-szánk! El se lehet képzelni, hogy milyen különleges fajták léteznek!

Trópusi gyümölcsök is teremnek itt, meg lehet kóstolni a frissen szüretelt banánt például.

Mindemellett két tó és egy nagy vízesés is gazdagítja a látványt. A trópusokat idézi az üvegházon belül időnként a nyakunkba zuhogó langyos zápor is. Az üvegház tetejéről összegyűjtik az esőt, ez szolgál öntözésre. A hőt geotermikus energiából és a nemrég felfedezett hőforrásból nyerik. A levegő hőmérsékletéért, páratartalmáért, frissességéért, összetételéért egy számítógépes program felel.

Minden nap nyitva, és a belépés ingyenes!

A belépés egyénileg ingyenes, de ha csoporttal megyünk, fejenként 5 euró. Ehhez ellenben idegenvezetés is jár. Magyar nyelven is, rengeteg hasznos információ birtokába juthatunk a kedves hölgyektől.

Kirándulás a környéken: gyógyító energia-pontok, térképpel végigjárva

Ha szép az idő, érdemes kirándulni egyet a környéken.

A Bakonaki-tó melletti erdőben rendkívül erős energiát, gyógyító erőt sugárzó helyek találhatók.  A pontokat térképen követve lehet végigjárni. Némelyik pontnál olyan erős energiaáramlás érezhető, hogy szinte bele lehet szédülni! Erről híres a Szent Vid kápolna is. Ha túl erős az energia, jobb, ha ilyenkor leülünk, vagy kicsit továbbsétálunk.

 

Márciusban virágszőnyeg

A márciusban odalátogatók gyönyörködhetnek a kék meténgben és a tőzikében, ahogy virágszőnyegként borítják az erdőt. Mindent a szemnek, semmit a kéznek. Ne szakítsd le a természet díszét, védettek!

Nem érdemes latolgatni! Indulj, és töltődj fel! Messze még a nyár…

Ez is érdekelhet

origo.hu

A TV2 házaspárja váratlanul különvált

origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

borsonline.hu

Sokan csak most tudták meg és alig hiszik el, mit jelent valójában a WC kifejezés

mandiner.hu

Varga Judit közeli ismerőse: A Partizánban hallott robotikus hangnemet korábban csak otthon csillogtatta meg Magyar Péter

metropol.hu

A Házasság első látásra sztárja vallomást tett

origo.hu

Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

travelo.hu

Hamarosan újraindulnak a népszerű dunakanyari körjáratok

ripost.hu

Minden nap szenvedés, gyógyíthatatlan beteg a gyönyörű színésznő

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-