ÚTISÚGÓ

Tunézia: készen áll és biztonságos

A szigorú egészségügyi intézkedéseknek köszönhetően Tunézia most az egyik legbiztonságosabb úti cél.

A kellemes éghajlat, a kulináris élvezetek, az egzotikus tájak, a homokos strandok június 27-től már várják a külföldi turistákat, köztük a magyarokat is Tunéziában. A számos izgalmas látnivaló mellett van még egy nyomós ok, ami idén még csábítóbbá teheti ezt az egzotikus országot. A szigorú egészségügyi intézkedéseknek köszönhetően Tunézia ma az egyik legbiztonságosabb nyaralóhely, hiszen olyan egészségügyi stratégiát alkalmazott a koronavírus válság kezelésére, ami a hatékonyság, a megelőzés és a biztonság szempontjából a világ élvonalába emelte az afrikai országot.

Felhőtlen kikapcsolódás a pálmafák árnyékában

Tunézia a lakosság biztonsága érdekében a modern technológia eszközeit is bevetette a fertőzés megfékezésére: robotok és mikrofonos hőkamerákkal felszerelt drónok segítségével ellenőrizték az utcákat, rendszeresen UV-fertőtlenítést végeztek, valamint mozgó laboratóriumokban gyors mintavétel és hatékony kiértékelés zajlott.

Tunézia továbbra is ragaszkodik a megelőző intézkedésekhez, aminek köszönhetően teljesen biztonságos környezetben tudja fogadni az országba érkező turistákat.

A Tunéziai Turisztikai Minisztérium a beutazók megnyugtatása érdekében, valamint azért, hogy az élet mielőbb visszatérhessen a régi kerékvágásba, bevezetett egy #Ready-and-safe, azaz „Készen állunk és biztonságosak vagyunk” minősítést. Ez a minősítés valamennyi, a tunéziai idegenforgalmi szektorban működő intézmény számára kötelező: mindenkire azonos szabályok vonatkoznak, amit egységesen be kell tartani illetve alkalmazni kell.

A minősítést azok kapják meg, akik betartják a WHO ajánlásait. A megelőzéssel ellenőrzés alatt tarthatják a koronavírust, aminek köszönhetően biztosítani tudják a turisták biztonságát és a felhőtlen kikapcsolódást.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?