ÉLETMÓDI

Tragédia: 15 percet kapott a férfi, hogy elköszönjön koronavírusos édesapjától

Kevés szó esik róla, de az új kínai koronavírus-járvány telis-tele van személyes, emberi tragédiákkal.

Egy brit férfinak mindösszesen 15 perce volt elköszönnie az új kínai koronavírus fertőzés szövődményeiben elhunyt édesapjától múlt hét pénteken – írja a helyi sajtó.

A 88 éves Darrell Blakeley-t még március 3-án szállították az Észak Manchesteri Általános Kórházba, miután magas láz és légzési nehézségek következtében összeesett az otthonában. Az orvosok először azt hitték, hogy Darrell tüneteit szepsis okozza, majd kiderült, hogy idős férfi február második felében részt vett egy fogadáson, ahol több olyan emberrel is egy légterében tartózkodott, akik nemrég tértek vissza a koronavírussal erősen fertőzött Észak-Olaszországból. Darrellt ezt követően tesztelték koronavírusra, aminek az eredménye pozitív lett.

Darrell Blakeley és fia (Facebook)

Miután Darrellről kiderült, hogy fertőzött, karanténbe helyezték és senki sem látogathatta az ápolóin kívül. Az orvosok mindent megtettek az életéért, de végül ez is kevésnek bizonyult. A férfi állapota múlt hét közepére annyira leromlott, hogy péntekén életét vesztette a koronavírus szövődményeiben. Darrell utolsó napján a szakemberek megengedték az férfi 55 éves fiának, hogy meglátogassa és végső búcsút vegyen édesapjától.

„Teljes vegyvédelmi felszerelésben látogattam meg az édesapámat, arcmaszk is volt rajtam. Mindössze 15 percet tölthettem vele a karanténban, hogy elbúcsúzzak tőle. A kórház nem engedélyezett ennél több időt. Végig sírtam. A felszerelést levenni lényegében hosszabb idő volt, mint amennyit édesapámmal tölthettem. Szörnyen hangzik, de édesapámat ilyen állapotba látni, a legfélelmetesebb dolog volt, amit valaha átéltem” – mesélte a brit sajtónak Darrell fia.

Darrell tragikus és hirtelen halálától a család összeomlott. A hozzátartozók arra kérik Darrell barátait, hogy virágok helyett jó cselekedetekkel tisztelegjenek az elhunyt emléke előtt, ugyanis népes temetési szertartást a vírusjárványra való tekintettel nem tartanak.

Segíts valakinek, aki magányos. Segíts olyasvalakin, akinek vásárlásra, gyermekgondozásra vagy épp csevegésre van szüksége ebben a nehéz helyzetben. Apró kedves cselekedeteket adjunk egymásnak, ez most a legfontosabb. Építsünk valami gyönyörűt Darrell emlékére.” - fogalmazott a sajtónak a gyászoló család.

És ezeket olvastad már?