ÉLETMÓDI

Alaposan feladja a leckét ez a retró KRESZ-kérdés, te tudod a választ?

Akinek régóta van jogsija, bizonyára nosztalgiával nézi a felvételt; ám ez a retró KRESZ-kérdés még ma is becsapós! Teszteld magad, sikerül-e elsőre rávágnod a helyes választ!
címkék:
  • Szerző:

Ez a retró KRESZ-kérdés ismerős lehet a régi tankönyvekből; és bár a közlekedési szabályok folyamatosan változnak, ez a feladat a mai napig nem évült el. Elsőre igencsak egyszerűnek tűnik, de még a rutinosoknak is el kell gondolkodni rajta, mielőtt rávágják a választ. Ugyanis ebben a helyzetben egyszerre több szabályt is fel kell ismerni, és tudni kell alkalmazni. Az biztos, hogy élőben nem tanácsos eltéveszteni, mert koccanás is lehet belőle! Lássuk, neked sikerül-e elsőre megoldani! Nézd meg alaposan a képet, majd írd fel, szerinted milyen sorrendben haladhatnak át a járművek a kereszteződésen; beleértve a tiédet is.

Mivel közlekedési táblák egyáltalán nincsenek a kereszteződésben, így a jobbkéz-szabály az érvényes; de sokan ott rontják el a feladatot, hogy ennyinél megállnak, anélkül, hogy figyelembe vennék a kanyarodási szabályt. A helyes megoldás így az, hogy A, Te, és legvégül a B jelű kocsi. Ez a retró KRESZ-kérdés azért is nagyon trükkös, mert ha nem a vizsgán, hanem a való életben adódik ilyen helyzet, akkor a józan paraszti ész szerint míg az A (akinek elsőbbséget kell adj) lekanyarodik, addig a B is át tud haladni a kereszteződésen, így a legvégén mész te. Vizsgán azonban nem tanácsos ezt a választ adni.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?