Létrehozva: 2019.02.12.

Oroszlán, delfin, farkas vagy medve vagy? Döbbenetes ez a személyiségteszt

Vajon miért van az, hogy olykor épp akkor vagy felpörögve, amikor mások alszanak? Vagy épp ellenkezõleg: nem bírod a többiek tempóját követni. Könnyen meglehet, hogy nem is a saját magad ritmusában élsz. Derítsd ki az igazságot, tesztünk segít!

Szerző Fehér Virág

Biológiai óránk szerint négy alaptípusba sorolnak bennünket a szakemberek. A medve-, az oroszlán-, a delfin és a farkas-típushoz tartozók más és más időbeosztást követve tudnak harmóniában élni. Ha tudod, hogy te melyik csoportba tartozol, érdemes követed az adott menetrendet, így sokkal egészségesebb és hatékonyabb lehetsz az életben.

Medve

A medvék, mint tudjuk, szeretnek nyugodtan és viszonylag sokat aludni. A napi ritmusuk erősen kötődik a világossághoz, ezért csak akkor tudnak igazán felébredni, ha már felkelt a nap. Fontos számukra a reggeli, enélkül el sem tudják indítani a napot. Viszont a magas koffein tartalmú italok nincsenek rájuk jó hatással, gyakran érzik rosszul tőle magukat, ha tehetik kerüljék el.

A nap folyamán reggel a legaktívabbak, ha tehetik erre az időszakra összpontosítsák a munkájukat. Kora délután inkább fizikai munkát végezzenek, mert abban a leghatékonyabbak ilyenkor. Korán szeretnek vacsorázni és utána már semmit sem tenni. Este  22-23 óra felé már az igazak álmát szokták aludni, ügyelve arra, hogy semmilyen technikai eszköz ne zavarja őket.

 

Oroszlán

 

Az oroszlán-típusúak szeme már reggel korán kipattan, ébresztő órára sincs szükségük. Gyors készülődés után azonnal bele kell vetniük magukat a munkába, ilyenkor a leghatékonyabbak. Kreativitásuk nem ismer határt, mindig tele vannak ötletekkel. Csapatmunkában ők jelentik a húzóerőt, ez kihat másokra is.

délutánig elképesztően aktívak, de 15 óra után már csak könnyebb feladatokra képesek. Korán vacsoráznak, mert szeretnek időben ágyba kerülni.  22 óra után senki nem merje zavarni a nyugalmukat.

 

Farkas

A farkasok, tipikus éjszakai baglyok, akik utálják a reggeleket. Nehezen ébrednek és ezen a legjobb ébresztő sem segít. Gyakran elkésnek a munkából és csak 3 csésze kávé után tudnak odafigyelni érdemben bármire is.

11 óráig csak könnyű feladatokat képesek elvégezni, addig felesleges is terhelni őket. Délután 2-re érik el azt az energia szintet, amikor érdemben tudnak dolgozni. Ezután viszont képtelen leállni vagy kikapcsolni, hiszen ha a pörgés beindul... Nyilván nehezen alszanak el, és szinte erőszakkal kell őket az ágyba pancsolni.

 

Delfin

A delfin típusú emberekre az álmatlanság a jellemző. Gyakran ébrednek fel éjszaka és ilyenkor az elmaradt feladataikat pótolják. Reggel ennek ellenére korán kelnek, majd egy jó zuhannyal kezdik a napot. Szeretik magas fehérjetartalmú reggelit, mihez hozzátartozik a kávé. 10 órára visszanyerik lendületüket és ettől kezdve csúcsra járatják magukat. Késő délutánig teljes erőbedobással képesek végezni a munkájukat, vacsora után viszont próbálnak pihenni.

Rendszerint éjfél előtt fekszenek, de sajnos a rettegett álmatlanság nem kerüli el őket. Hiába tesznek meg mindent a pihentető alvás érdekében, gyakran felébrednek éjszaka. De egy vérbeli delfin még ezt az időt is igyekszik hasznosan tölteni: képes felkelni az éjszaka közepén, hogy kiteregessen.

 

 



 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

Szerző Fehér Virág

Ez is érdekelhet

origo.hu

Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

origo.hu

Óriási botrányba keveredett a TV2 sztárja - videó

mindmegette.hu

Muskátli kiültetése a tél után: ha így csinálod, nyáron ontani fogja a virágokat

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

magyarnemzet.hu

Főügyész Magyar Péter felvételéről: így nem törölhető a tartalom

origo.hu

Hajdú Péter: Felkavart a beszélgetés Varga Judittal

mindmegette.hu

A 13 legjobb ebédötlet a húsvéti négynapos hosszú hétvégére

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Áprilisi pénzeső! Erre a 3 csillagjegyre rámosolyog a szerencse

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

TESZT

Te emlékszel még ezekre a legendás magyar színészekre? Teszteld le!

TESZT

Mit látsz meg először a videóban? Elárulja, hogy mi a gyengeséged!

TESZT

Nézz rá erre a képre: eddig nem ismert személyiségjegyed most lelepleződik

TESZT

Teszteld: a tűz vagy a víz uralkodik a kapcsolatodban?

TESZT

Makacsnak tartanak az ismerőseid? Most kiderült igazuk van-e!

TESZT

Ez volt a Legyen Ön is milliomos legnehezebb kérdése, alig tudja rá valaki a választ

TESZT

Március 15. kvíz: mindent tudsz a nemzeti ünnepről?

TESZT

Teszt a legbátrabbaknak: ilyennek látnak a barátaid!