ÉLETMÓDI

Még a profik is elvéreznek ezen a KRESZ kérdésen, te tudod a választ?

Elsőre pofonegyszerűnek tűnik, de valójában meglehetősen nehéz ez a KRESZ kérdés; főleg, ha odakint, a közúton kerülsz ilyen szituba. Teszteld a tudásodat: tudod elsőre a helyes választ?
címkék:
  • Szerző:

Rengeteg rutinos sofőr van az utakon, akik első ránézésre azt mondják, nem is nehéz ez a KRESZ kérdés; ám a látszat csal, a szituáció eléggé trükkös. Főleg akkor adja fel a leckét a helyzet, ha élesben találkozik vele az ember, hiszen itt több szabálynak is meg kell felelni. Teszteld a tudásod, nézd meg alaposan a képet, és gondold át, milyen sorrendben haladhatnak tovább a három jármű és a gyalogos. A kép után mutatjuk a megoldást is!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Azért nehéz ez a KRESZ kérdés, mert bár abban mindenki egyetért, hogy a gyalogos mehet elsőként, ám másodikra a biciklist gondolják; pedig egyáltalán nem ez a helyes sorrend. Ugyanis a kerékpárosnak STOP-táblája van; így a helyes sorrend a következő: gyalogos, motoros, biciklis, autó; ugyanis utóbbinak is ott a tábla, illetve a kanyarodási szabály miatt elsőbbséget kell adjon a kerékpárosnak. Neked sikerült elsőre kitalálnod a megoldást?

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?