ÉLETMÓDI

Csak a zseniknek sikerül elsőre ez az IQ-teszt, vajon te köztük vagy?

Elsőre valószínűleg könnyűnek tűnik ez az IQ teszt, de vigyázat! Igencsak trükkösek a kérdések. Teszteld le, tudod-e elsőre a választ!
  • Szerző:

Ez a rövid IQ teszt csak az igazi zseniknek sikerül elsőre; a trükkös kérdések még a legjobbaknak is alaposan feladják a leckét. Bár elsőre pofonegyszerűnek tűnnek a kérdések, hamar rá fogsz jönni, hogy valójában sokkal nehezebbek, mint gondoltad. Írd fel a válaszaidat, és csak utána nézd meg, mi a helyes megfejtés. Könnyen lehet, hogy nem az, amire gondoltál…

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Pixabay.com

  1. 5 lánytestvér van egy szobában. Anna olvas egy könyvet, Márta vacsorát főz, Kata sakkozik, Mari tereget. A kérdés: mit csinál az ötödik lánytestvér?
  2. Átmegy minden mezőn és városon, mégsem mozog egy centit sem. Mi az?
  3. Három ajtót látsz magad előtt. Az egyik mögött hatalmas tűz ég, a másik mögött egy fegyveres férfi ólálkodik, a harmadik mögött egy oroszlán, ami három éve nem evett. Melyiket választod, ha életben akarsz maradni?

Az IQ teszt helyes válaszaiért görgess le!

  1. A helyes válasz az, hogy az ötödik lány is sakkozik; hiszen ezt a játékot csak ketten lehet játszani.

Fotó: Pixabay.com

  1. A helyes válasz az úttest.

Fotó: Pixabay.com

  1. A harmadik ajtó a helyes választás, hiszen, ha egy oroszlán már három éve nem evett, akkor valószínűleg elpusztult, így semmilyen veszélyt nem jelent már senkire.

Fotó: Pixabay.com

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?