ÉLETMÓDI

2019 eddigi legdurvább fejtörője: mentsd meg a hajótörött életét!

Igazi kihívás ez a feladvány. Csak a csavaros eszûek képesek megoldani.
  • Szerző: Ripost

Hajótörést szenvedett egy szerencsétlen férfi. Teljesen egyedül kötött ki egy lakatlan szigeten. Ezt is csupán a véletlennek köszönheti, mert sajnos nem elég, hogy hajótörött, de még ezen felül vak is szegény.

Élelme és eszközei nincsenek, de társa, aki már nem jutott el vele a szigetre, utolsó pillanatban a kezébe nyomott 4 pirulát. 2 darab piros színűt és 2 darab kéket.

Ezek segíthetnek a férfinak a túlélésben, csakhogy a helyzet egyáltalán nem egyszerű! LAPOZZ!


Ha 1 db piros és 1 db kék tablettát vesz be, akkor az napokkal meghosszabbítja az életét, és esélye van rá, hogy felfedezze őt egy arra járó hajó. Azonban ha véletlenül más kombinációban nyeli le őket, akkor abba belehal.

Mitévő legyen, ha ezen múlik az élete, ugyanakkor nem látja a színeket? Gondold át alaposan, hogy milyen tanáccsal mentenéd meg őt...

Mutatjuk a megoldást is, ha készen állsz! LAPOZZ!


A megfejtés az, hogy félbe kell törnie a tablettákat. Amint félbetört egyet, máris le kell nyelnie a fél darabot, majd nyúlni a következő tablettáért, és azzal is ugyanígy kell eljárnia. Ezzel a módszerrel végül biztos, hogy összességében 1 teljes adagnyi piros és 1 teljes adagnyi kék pirulához jut, és túléli a nehézséget!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?