ÉLETMÓDI

Tegyél sót a mosógépbe, és lenyűgöz, amit látsz

Amilyen olcsó és hétköznapi, annyira hasznos a só - de meglepő módon nem csak a konyhában lehetsz hálás a létezéséért.
  • Szerző: FÁB

Korábban már volt szó róla, hogy a só nem csupán a konyhában kiváló társad. Annak viszont, hidd el, különösen örülni fogsz, hogy a mosáshoz is érdemes használnod! Ezek azok a problémák, melyek megoldásában kitűnően segíteni fog.

1. Vibráló színek

Ha már festettél otthon ruhát, akkor bizonyára emlékszel, az ilyen festékek csomagolásán többnyire külön feltüntetik, hogy a színt sóval tudod fixálni. A színek megőrzésében egy hétköznapi mosásnál is remekül segíteni fog a só. Nincs más teendőd, mint egy csésze sót adni a mosáshoz, és máris megmented a ruháidat a fakulástól.

2. Makacs foltok ellen

Kifejezetten jó hatással van a só a bor-, a vér- és a tintafoltokra. Keverj sűrű masszává vizet és sót, dörzsöld bele a foltba, hagyd állni, majd mosd ki.

3. Sárga hónalj, izzadtságfoltok

Különösen a fehér színű ingekre és pólókra jellemző, hogy csúnya, sárga folt éktelenkedik a hónalji résznél. Ez az izzadtság és a dezodor csúnya elegye, melyet a sima mosással szinte lehetetlen eltüntetni, sokszor pedig még a folteltávolítók is csődöt mondanak. Pépesre vizezett sóval dörzsöld be a felületet, majd miután kicsit állni hagytad, dörzsöld át újra és öblítsd ki alaposan. Nyoma sem marad a ronda elszíneződésnek.

4. Mosógép tisztítása

Bizonyára ismered és alkalmazod is a módszert, hogy időről-időre ecettel futtass végig egy programot az üres mosógépben. Ez tisztítja a géped, megszabadít a vízkőtől és a lerakódásoktól, meghosszabbítja a mosógép életét is. Ha az ecet mellett fél csésze sót is adsz a tisztításhoz, akkor az extra ionokkal még hatásosabb eredményt biztosít.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?