ÉLETMÓDI

Szívbe markoló fotó: közösen imádkoztak az ápolók egy kórház tetején

Az amerikai egészségügyben dolgozó ápolókról készült drámai kép mindent elmond a koronavírus elleni küzdelemről.

A Worldometer adatai szerint péntekre virradóan az Amerikai Egyesült Államokban volt a legtöbb koronavírus-fertőzött beteg az egész világon. Szám szerint 245 ezer embert diagnosztizáltak vírusmegbetegedéssel, és több mint 6 ezren vesztették életüket eddig a járvány következtében az USA-ban.

Ahogy a világ minden egészségügyi intézményében, úgy az amerikai kórházakban is éjt nappallá téve azért küzdenek az orvosok és az ápolók, hogy minél több krónikus állapotban lévő koronavírus-fertőzött beteg életét megmentsék. Ezt a drámai harcot talán egy nashville-i kórház, a Vanderbilt Egyetemi Klinikai Központ tetején készült fotó mutatja be a legjobban, amin az látható, ahogy öt ápoló épp Istenhez imádkozik a pár perces pihenőidejük alatt, mielőtt visszamennének az épületbe dolgozni.

A Vanderbilt Egyetemi Klinikai Központ tetején imádkozó ápolók (
Angela Gleaves – Facebook)

„Ha van néhány extra percünk, akkor felmegyünk a kórház tetején található helikopterleszálló-pályára imádkozni. Imádkozunk a munkatársainkért, a kórházi dolgozókért, a betegekért és természetesen hozzátartozóikért is ezekben az embert próbáló időkben. Imádkozunk a világ összes egészségügyben dolgozójáért, akik ebben a pillanatban is emberéleteket mentenek”- olvasható a kórház Facebook-oldalára feltöltött fotó leírásában.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?