ÉLETMÓDI

Ezek a TikTok-os kihívások több ezer kapcsolatot tettek már tönkre, vigyázz velük!

A TikTok kimeríthetetlen forrása az őrült kihívásoknak. Gyerekek és tinik kerülnek rendszeresen veszélybe egy-egy kihívás miatt. Most, úgy tűnik, az egyébként harmonikus kapcsolatok vannak soron. Vajon milyen kihívásokba nem érdemes belefognod a pároddal?

A TikTok kihívások trükkje az, hogy elsőre viccesnek tűnnek – csak később derül ki róluk, hogy voltaképpen nagyon ártalmasak. Ez a három veszélyes kihívás is ártatlannak, vagy akár tanulságosnak tűnhet első látásra, ám a gyakorlat azt mutatja, hogy akár a legjobb kapcsolatot is képesek szétdúlni. Ha pedig már amúgy is szétesőfélben levő kapcsolatról van szó bennük, akkor a lelki egészségedet rombolják.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Veszélyes kihívás 01

Ne tedd kockára a kapcsolatodat egy ostoba kihívás kedvéért!
Fotó: Pixabay.com

Egy kérdésből is lehet veszélyes kihívás

A „700 dolláros kérdés” című kihívásban meg kell kérdeznek a párodat, hogy megcsókolna-e téged 100 dollárért, vagy inkább a világ legdögösebb nőjével csókolózna 700 dollárért. Nem túl elegáns, ha a párod a 700 dolláros opciót választja, de az sem, ha láthatólag kötelességből választ téged. A kihívás láthatólag az emberek bizonytalanságára játszik rá, és felesleges konfliktust gerjeszt ott, ahol eredetileg nem volt semmi probléma. Ugyanis lényegében szinte akármit felel a megkérdezett, abba a másik bele tud kötni. Ha bizonytalannak érzed magad a kapcsolatban, akkor inkább beszélgessetek őszintén a pároddal arról, mi lehet a gond – ha van egyáltalán. Természetesen kamerák nélkül, veszélyes kihívás helyett négyszemközt!

Húségteszt vagy birtoklási mánia?

Az előbbinél is kellemetlenebb kihívás során egy beépített ember próbálja flörtre csábítani a résztvevő partnerét privát üzenetekben. Akár célba ér, akár nem, megosztja a tapasztalatait a veszélyes kihívás résztvevőjével, aki aztán vagy szakít a partnerével, vagy nem. Ez a veszélyes kihívás pusztán a bizalom hiányáról és a bűntudatkeltéstől, valamint a kapcsolat kontrollálásáról szól. A résztvevő nem bízik a partnerében, ezért nem csak figyeli, hanem közvetlenül próbára is teszi a hűségét, majd a legkisebb megingást is drámával bünteti. A hűséget nem lehet ilyen fenyegetésekkel bebiztosítani. Ha a kapcsolat bizalomra épül, akkor fel sem merül ez a lehetőség, ha pedig nincs, akkor minek az egész? És egyetlen tesztből vajon elhiszi az érintett, hogy nem csalja meg a partnere? Vajon az a féltékeny barátnő, aki az első kísérletnél meggyőződött a partnere hűségéről, bizonyos időközönként megismétli majd a tesztet, hogy lássa, nem változott-e a helyzet? Könnyű belátni, milyen abszurd ez az egész. Az őszinte beszélgetések, és az érzéseink feltárása sokkal többet segít a bizalom kiépítésében, mint egy ilyen bizarr kísérlet.

Veszélyes kihívás 02

Szerinted korrekt dolog beépített embert állítani a párodra?
Fotó: Pixabay.com

A lebukás történetével haknizni veszélyes kihívás!

A harmadik veszélyes kihívás, amely virálisan terjed a TikTok-on, valódi lebukások történetét meséli el. Egyre többen állnak elő bizarrabbnál bizarrabb történetekkel arról, hogyan bukott le a pasijuk – az egyik TikTokkeré például úgy, hogy a szelfin, amit a barátnőjének küldött, a napszemüvegében a másik lány arca tükröződött. Az ex nyilvános megszégyenítése mégsem jó ötlet. Egyrészt személyiségi jogokat sért, amiből akár feljelentés is lehet, másrészt csak a gyűlöletet növeli a két érintett között, de a „bűnös” ettől nem fog „megjavulni”. Kicsinyes bosszú, és az ilyesfajta veszélyes kihívás helyett sokkal jobb, ha inkább feldolgozod a csalódást: tisztázod magadban, hogy nem a te hibád volt, és tovább lépsz. Ehhez akár a barátaid is hozzásegíthetnek, de szakemberhez is fordulhatsz. Ebben nincs semmi szégyellni való – abban viszont igen, ha nyilvánosan, a TikTok-on csinálsz botrányt és égeted le az exedet.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?