Létrehozva: 2021.06.13.

Ezek a jelek egyértelműen azt mutatják, hogy mihamarabb szakítanod kellene

Nem úgy működik a kapcsolatod, ahogy szeretnéd? Azon gondolkodsz, hogy vajon eljött a szakítás ideje vagy jobbra fordulhatnak a dolgok? Mutatjuk, mi minden utalhat arra, hogy ideje lenne véget vetned a kapcsolatodnak.

Szerző Horváth Gabi

Nem vagy boldog ebben a kapcsolatban, de abban sem vagy biztos, hogy már itt van a szakítás ideje vagy inkább küzdeni kellene érte, hogy minden rendbe jöjjön? Félsz, hogy hibát követsz el, ha elhagyod a párod? Vagy inkább az a hiba, ha maradsz? Mutatjuk a jeleket, amelyek azt mutatják, hogy ez a kapcsolat már a múlté, és a szakítás jobb ötlet, mint ha maradnál.

Nem tudod, hogy menj vagy maradj? Hallgass a jelekre!
Fotó: Pixabay.com

Nem tudjátok megbeszélni a dolgokat

Ha valamilyen probléma merül fel a kapcsolatban, jó, ha őszintén tudtok beszélni róla. Ha elakadt köztetek a kommunikáció, már nem tudjátok kifejezni az érzelmeiteket, és a másik érzelmei sem nagyon érdekelnek benneteket, akkor komoly baj van. A csend nem mindig a békére utal, néha sokkal rosszabb a vitánál. De ugyanez vonatkozik arra is, ha képtelenek vagytok higgadtan kommunikálni, a legkisebb ügyből is azonnal veszekedés, személyeskedés lesz. Ilyenkor lehet, hogy a szakítás a kisebb rossz, amit választhatsz.

Szeret? Nem szeret?

Ha a párod időnként szeretettel viszonyul hozzád, máskor viszont hidegen és érzéketlenül, akkor érdemes elgondolkodnod a kapcsolat jövőjén. Ha ostoba kifogásokkal tűnik el hosszabb időre, vagy azt érzed, hogy már egészen máshogyan bánik veled, mint a kapcsolat elején, akkor valószínűleg menthetetlen a kapcsolatotok. Persze egy jó kapcsolatban is lehetnek hullámhegyek és hullámvölgyek, de a tisztelet soha nem hiányozhat. Ha már nem tudod felfedezni a viselkedésében a tiszteletet, lehet, hogy ideje lenne mást keresned.

Ha mindig ugyanazon vitáztok, nem biztos, hogy menthető a kapcsolat
Fotó: Pixabay.com

Ha minden ismétlődik, eljött a szakítás ideje

Folyton ugyanazok a periódusok ismétlődnek a kapcsolatotokban? A jó napok után mindig szörnyűek jönnek? Szakítotok, aztán újra és újra visszataláltok egymáshoz? Reménykedsz, hogy egyszer majd megváltoznak a dolgok, vagy végre változtat egy-két kifogásolt jellemvonásán, de akármennyire is igyekeztek, mindig ugyanott lyukadtok ki? A veszekedések is mindig ugyanarról szólnak? Ha nem vagytok képesek kilépni a megszokott kerékvágásból, akkor érdemes végre eltávolodni egymástól.

Ezért kár maradni!

Légy őszinte: csak azért maradsz a pároddal, mert azt hiszed, hogy a szakítás után nem találsz majd új párra? Félsz, hogy újra bele kell vetned magad a párkeresésbe és kudarcot kudarcra halmozni? Úgy gondolod, hogy ennyi idősen, különösen gyerekkel már senkinek sem kellenél? Vagy túl sok energiát fektettél ebbe a kapcsolatba, és nem akarod csak úgy feladni? Azt hiszed, hogy ha még egy kicsivel többet adsz és jobban szereted, akkor majd megváltozik? A valóságban a maradásnak egyetlen jó oka van: az, hogy szereted. Az összes többi csak kifogás – ezekért nem éri meg maradni. Még akkor sem, ha esetleg tényleg egyedül leszel egy ideig, egy rossz kapcsolatnál ugyanis az is sokkal jobb.

Ha a kapcsolaton kívül nem lehet saját életed, menekülj!
Fotó: Pixabay.com

Csak a szakítás után lehetne saját életed

Ha úgy érzed, hogy az egész életed a partnered körül forog, akkor a szakítás nagyon is reális lehetőség. Különösen akkor, ha mindenben a párod dönt, csak az ő szava számít, esetleg a családodtól és a barátaidtól is megpróbál elszigetelni. Ez nárcisztikus személyiségre utal, ami nagyon hamar tönkre tehet, ha nem vigyázol. Ilyenkor az egyetlen jó döntés a szakítás, még mielőtt a párod teljesen lerombolná az önbizalmadat. Ha azt veszed észre, hogy nem lehet életed a kapcsolaton kívül, menekülj minél hamarabb!

Szerző Horváth Gabi

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nagy fájdalmai voltak, megműtötték Balázs Klárit

origo.hu

Stana Alexandra elmondta, ki most az egyetlen férfi az életében

borsonline.hu

Ennél cukibb ma már nem lesz: így örül Puskás Peti mesedalának csöpp kisfia

mandiner.hu

Franciaországban annyira súlyos a helyzet, hogy Amerika biztonsági riasztást adott ki állampolgárai számára

metropol.hu

Bocsánatot kért Katalin hercegnétől, azonnal törölte bejegyzését Ryan Reynolds felesége

hirtv.hu

Műsorváltozás: 21 órától a Varga Judit-interjú a HírTV műsorán

origo.hu

Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

astronet.hu

Nagy tavaszi horoszkóp 2024: szerelem, pénz, szerencse

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

ripost.hu

Megmutatta: ez a piszok jóképű férfi Sydney van den Bosch vőlegénye

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZEX & MÁS

A busz mellett szexelt a buszsofőr: kilesték őket

SZEX & MÁS

Szerelmi teszt: harcos amazon vagy a kapcsolatodban? Most kiderül!

SZEX & MÁS

"Nem vagyok aranyásó" - 60 éves férfit vitt ágyba a 25 éves nő

SZEX & MÁS

Kilyukadt Júlia melle a sok simogatástól

SZEX & MÁS

"A pasim szexi lányokat követ az Instagramon! Mit tegyek?"

SZEX & MÁS

„Kötözz meg, és nevezz jó fiúnak: 7 év után végre bevallattam a barátnőmnek, hogy mit szeretek az ágyban, szakított velem”

SZEX & MÁS

Hány éves vagy? Kiderült, mennyit kellene szexelned, hogy egészséges maradj!

SZEX & MÁS

Mi köze a narancshéjnak a párkapcsolatodhoz: Íme, a TikTok kőkemény válasza