ÉLETMÓDI

Ezek a jelek egyértelműen azt mutatják, hogy mihamarabb szakítanod kellene

Nem úgy működik a kapcsolatod, ahogy szeretnéd? Azon gondolkodsz, hogy vajon eljött a szakítás ideje vagy jobbra fordulhatnak a dolgok? Mutatjuk, mi minden utalhat arra, hogy ideje lenne véget vetned a kapcsolatodnak.

Nem vagy boldog ebben a kapcsolatban, de abban sem vagy biztos, hogy már itt van a szakítás ideje vagy inkább küzdeni kellene érte, hogy minden rendbe jöjjön? Félsz, hogy hibát követsz el, ha elhagyod a párod? Vagy inkább az a hiba, ha maradsz? Mutatjuk a jeleket, amelyek azt mutatják, hogy ez a kapcsolat már a múlté, és a szakítás jobb ötlet, mint ha maradnál.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szakítás 01

Nem tudod, hogy menj vagy maradj? Hallgass a jelekre!
Fotó: Pixabay.com

Nem tudjátok megbeszélni a dolgokat

Ha valamilyen probléma merül fel a kapcsolatban, jó, ha őszintén tudtok beszélni róla. Ha elakadt köztetek a kommunikáció, már nem tudjátok kifejezni az érzelmeiteket, és a másik érzelmei sem nagyon érdekelnek benneteket, akkor komoly baj van. A csend nem mindig a békére utal, néha sokkal rosszabb a vitánál. De ugyanez vonatkozik arra is, ha képtelenek vagytok higgadtan kommunikálni, a legkisebb ügyből is azonnal veszekedés, személyeskedés lesz. Ilyenkor lehet, hogy a szakítás a kisebb rossz, amit választhatsz.

Szeret? Nem szeret?

Ha a párod időnként szeretettel viszonyul hozzád, máskor viszont hidegen és érzéketlenül, akkor érdemes elgondolkodnod a kapcsolat jövőjén. Ha ostoba kifogásokkal tűnik el hosszabb időre, vagy azt érzed, hogy már egészen máshogyan bánik veled, mint a kapcsolat elején, akkor valószínűleg menthetetlen a kapcsolatotok. Persze egy jó kapcsolatban is lehetnek hullámhegyek és hullámvölgyek, de a tisztelet soha nem hiányozhat. Ha már nem tudod felfedezni a viselkedésében a tiszteletet, lehet, hogy ideje lenne mást keresned.

Szakítás 04

Ha mindig ugyanazon vitáztok, nem biztos, hogy menthető a kapcsolat
Fotó: Pixabay.com

Ha minden ismétlődik, eljött a szakítás ideje

Folyton ugyanazok a periódusok ismétlődnek a kapcsolatotokban? A jó napok után mindig szörnyűek jönnek? Szakítotok, aztán újra és újra visszataláltok egymáshoz? Reménykedsz, hogy egyszer majd megváltoznak a dolgok, vagy végre változtat egy-két kifogásolt jellemvonásán, de akármennyire is igyekeztek, mindig ugyanott lyukadtok ki? A veszekedések is mindig ugyanarról szólnak? Ha nem vagytok képesek kilépni a megszokott kerékvágásból, akkor érdemes végre eltávolodni egymástól.

Ezért kár maradni!

Légy őszinte: csak azért maradsz a pároddal, mert azt hiszed, hogy a szakítás után nem találsz majd új párra? Félsz, hogy újra bele kell vetned magad a párkeresésbe és kudarcot kudarcra halmozni? Úgy gondolod, hogy ennyi idősen, különösen gyerekkel már senkinek sem kellenél? Vagy túl sok energiát fektettél ebbe a kapcsolatba, és nem akarod csak úgy feladni? Azt hiszed, hogy ha még egy kicsivel többet adsz és jobban szereted, akkor majd megváltozik? A valóságban a maradásnak egyetlen jó oka van: az, hogy szereted. Az összes többi csak kifogás – ezekért nem éri meg maradni. Még akkor sem, ha esetleg tényleg egyedül leszel egy ideig, egy rossz kapcsolatnál ugyanis az is sokkal jobb.

Szakítás 02

Ha a kapcsolaton kívül nem lehet saját életed, menekülj!
Fotó: Pixabay.com

Csak a szakítás után lehetne saját életed

Ha úgy érzed, hogy az egész életed a partnered körül forog, akkor a szakítás nagyon is reális lehetőség. Különösen akkor, ha mindenben a párod dönt, csak az ő szava számít, esetleg a családodtól és a barátaidtól is megpróbál elszigetelni. Ez nárcisztikus személyiségre utal, ami nagyon hamar tönkre tehet, ha nem vigyázol. Ilyenkor az egyetlen jó döntés a szakítás, még mielőtt a párod teljesen lerombolná az önbizalmadat. Ha azt veszed észre, hogy nem lehet életed a kapcsolaton kívül, menekülj minél hamarabb!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?