ÉLETMÓDI

Sokkot kapott az orvos, amikor meglátta a nő intim ultrahangját

Egy rutinvizsgálaton olyasmi derült ki, ami még a tapasztalt nőgyógyászt is meglepte. Ráadásul nem frissen alakult ki az állapot, a nő az egész életét úgy élte le, hogy fel se tűnt neki. Pedig ritka rendellenesség veszélyes is lehet...
  • Szerző:

A Michigan-i nő a szokásos rutinvizsgálatra ment a nőgyógyászához, többek között ultrahangra is. A 27 éves Bethany McMillin döbbenten hallotta orvosától, hogy nem csupán két vaginája, de két méhe is van.

Fotó: Profimedia

Ami azért is rémítette meg, mert az első terhességével elvetélt, és nagyon szerettek volna férjével még egy babát; de a ritka rendellenesség miatt félő volt, hogy soha nem lesz képes életet adni egy gyermeknek.

Fotó: Profimedia

Amikor egy évvel később teherbe esett, végül sikeresen kihordta a magzatot, és egészséges gyereke született. Bethany most azért állt a nyilvánosság elé, hogy beszéljen arról, milyen ezzel a ritka rendellenességgel élni – hiszen jócskán akadnak még nők a világon, akiknek két méhe és hüvelye van, és édeskevés információ van arról, hogyan lehet kezelni az állapotot.

Fotó: Profimedia

Például Bethany rájött, hogy menstruációkor két tamponra van szüksége. Azt javasolja a nőknek, hogy alaposan ismerjék meg a testüket, hiszen a ritka rendellenesség nem mindenkinél egyforma tüneteket produkál. A kettős méhűség születés előtt alakul ki, és sok esetben a nőknek fel se tűnik. Van ugyan, akinél fájdalmas a szex, de az is előfordulhat, hogy teljesen tünetmentes. A menstruáció fájdalmasabb és erősebb, és a koraszülés vagy vetélés esélye igen nagy.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?