ÉLETMÓDI

Évek óta nem találsz párt? Lehet, hogy titokban te szabotálod magad

Mindennél jobban vágysz egy párra, de nem sikerülnek jól a randik? A sikertelen társkeresés akadályai sokszor mi magunk vagyunk, és a tudatalatti hiedelmeink...
  • Szerző:

Ha évek óta csak bizarr megkereséseket kapsz, és furcsa randikon veszel részt, ahonnan öröm elmenekülni, akkor könnyen lehet, hogy a sikertelen társkeresés oka te magad vagy. Sokszor ugyanis hiába vágyakozik az ember a tökéletes társra, és tesz is meg mindent érte, olyan tudatalatti hiedelmek ítélik kudarcra, melyek hosszú évek alatt rögződtek be, és nem kis idő megszabadulni tőlük. Ha ezek a gondolatok gyakran bukkannak fel a fejedben, akkor könnyen lehet, hogy a sikertelen társkeresés oka az, hogy szabotálod magad.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Érdemes a sikertelen társkeresés okait először magunkban keresni. Fotó: Pixabay.com

1. Túlságosan jó hozzám

Annyira tökéletes a másik fél, hogy képtelenség, hogy pont téged akarjon; nemhogy járni nem szeretne veled, de észre se fog venni. Ha vannak ilyen gondolataid, akkor könnyen lehet, hogy tudat alatt attól félsz, hogy el fogod veszíteni a másikat, ha összejöttök; az elme pedig szereti elkerülni a fájdalmat, így a legbiztonságosabb az, ha nem is történik meg a románc.

2. Nem vagyok elég jó

Akik ezzel a gondolattal fekszenek-kelnek, az élet minden területén akadályozzák önmagukat. Komolyan gondolják, hogy mások sokkal ügyesebbek és többet érnek, és képtelenek elhinni, hogy ők értékesek. A szerelemre pedig gondolni sem mernek. Ha ez gyakran jár a fejedben, ideje, hogy egy kicsit dolgozz az önbizalmadon.

via GIPHY

3. Úgyis meg fog csalni

Sokan rettegnek ettől, és sokszor nem alaptalanul, hiszen rengetegszer jártak már így a korábbi kapcsolataikban. Ám emiatt a félelem miatt kár lenne kihagyni egy új románcot, ahogyan az sem egészséges, ha valaki folyton gyanakszik a párjára. Akármilyen nehéz is, add meg az esélyt az új kapcsolatnak, és higgy bene, no meg bízz a kedvesedben; ez a férfi nem az, aki bántott már egyszer.

4. Meg kell változnom, hogy szeressen

Ha valaki mellett ezt érzed, akkor menekülj, mert könnyen lehet, hogy egy narcisztikus hálójába keveredtél. Sokszor azonban általában érzi ezt az ember, vannak nők, akik úgy gondolják, hogy amíg önmaguk, soha nem fognak megfelelő társra akadni, szexibbnek, háziasabbnak kellene lenniük, egyszóval alapjaikban meg kellene változniuk, hogy méltók legyenek a szerelemre. Ez egyáltalán nem jó irány, hiszen mindenki azt szeretné, hogy önmagáért szeresse a partnere. Ha így érzed, akkor könnyen lehet, hogy te nem fogadod el saját magad; akkor viszont dolgoznod kell az önszereteten, hogy a megfelelő társat vonzd be az életedbe.

 

via GIPHY

5. Egyedül lenni könnyebb

Míg szingli az ember, arról ábrándozik, hogy talál végre valakit; kapcsolatban pedig nosztalgiával gondol vissza arra az időszakra, amikor nem kellett alkalmazkodni senkihez. Ám ezt nem jelenti azt, hogy az egyik helyzet könnyebb lenne, mint a másik; mindkettőnek megvannak a nehézségei. Ráadásul az ember társas lény, arra teremtődtünk, hogy szeressünk és szeretve legyünk, így ha nehéz is az összecsiszolódás, érdemes dolgozni egy kapcsolaton.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?