Létrehozva: 2021.05.24.

Rombolja a kapcsolatodat, ha így viselkedsz a pároddal!

Hogyan reagálsz, ha valami nem úgy működik a kapcsolatodban, ahogy szeretnéd? Vigyázz, nem csak akkor mehet tönkre egy párkapcsolat, ha csapkodsz és kiabálsz!

Szerző Horváth Gabi

Nem csak szavakkal kommunikálunk: a véleményünk sokszor az arcunkra van írva, és egy szó nélkül is hamar kiderül, ha duzzogunk. A párkapcsolat szempontjából egyáltalán nem mindegy, milyen jeleket adsz a párodnak, ha valami nem úgy működik, ahogy szeretnéd. Lássuk, mivel tudod egyetlen perc alatt, szavak nélkül is vérig sérteni a kedvesedet.

Nem csak a nyíltan erőszakos viselkedéssel rombolhatod a párkapcsolatot
Fotó: Pixabay.com

A bosszú csendje

A párod olyat tesz, ami nem tetszik neked, te pedig jó ideig egyszerűen nem szólsz hozzá? Hosszú távon ez a párkapcsolat gyilkosa lehet. A kedvesed nyilvánvalóan érzi, hogy valami nincs rendben köztetek, de lehet, hogy azt sem tudja, mi rosszat tett, amivel kivívta a neheztelésedet. Ha a kérdésre, hogy mi a gond, csak annyit válaszolsz sértődötten, hogy „semmi”, ne hidd, hogy nem érzi, hogy igenis gond van – te lennél a legjobban megdöbbenve, ha nem érezné. Az viszont hihetetlenül romboló a párkapcsolat szempontjából, ha nem osztod meg vele, hogy pontosan miért is vagy mérges. Ezek a passzív-agresszív gesztusok ráadásul akár érzelmi manipulációba is torkollhatnak, különösen, ha azzal gyanúsítod a párodat, hogy túlreagálja az egészet.

Jobban tennéd, ha nyíltan beszélnél a pároddal
Fotó: Pixabay.com

Úgy teszel, mintha te lennél a párkapcsolat áldozata

Áldozatot az játszik, aki szeret titokban, a felszín alatt kontrollálni másokat. Hajlamos vagy rá, hogy ha a másik valamit nem tesz meg a kedvedért, akkor megsértődj vagy sajnáltasd magad – egészen addig, amíg önként és dalolva nem ajánlkozik, hogy megtegye, amit kértél? Ráadásul még utána is duzzogsz egy kicsit, mert nem volt elég gyors és lelkes? Ezzel nem érsz el semmit, de a párkapcsolat idővel egészen biztosan tönkremegy.

Érzelmileg zsarolod a másikat

Nem fogadod el a „nem” választ és sértődéssel, veszekedéssel, zsarolással addig emeled a vita hőfokát, amíg a másik fél inkább enged, csak hogy béke legyen? Lehet, hogy így ideiglenesen képes vagy eredményeket elérni, de hosszú távon szétrombolod a kapcsolatot. Így ugyanis nincs semmiféle egyensúly és kölcsönösség köztetek, mindig minden úgy van, ahogy te akarod. Gondold át, hogy nem lenne-e hasznosabb inkább nyíltan és őszintén megbeszélni a dolgaitokat.

Ha titkolózol, a párod nem tudja kitalálni, mit szeretnél

Titok is lehet a párkapcsolat gyilkosa

Ha nem mondod meg pontosan, mit is szeretnél, csak csepegteted az információt, akkor lehet, hogy a te kezedben van a póráz, de ez így minden, csak nem kapcsolat. Senki sem gondolatolvasó, hogy kitalálja a vágyaidat. Ha szeretnél valamit, állj elé, és mondd el.

Nem is érdekel a másik

Valamit épp mesélne neked, te pedig e-mailezel közben? Ezzel tökéletesen kifejezed, mennyire érdekel a mondanivalója. Még az is lehet, hogy közben bólogatsz, és látszólag együtt érzel vele, de a hangszíneden és az arcodon látszik az unalom. Nos, ez nem ígér sok jót a párkapcsolat szempontjából. Tedd félre egy kicsit a kütyüket, vagy ha sürgős dolgod van, kérd meg, hogy térjetek vissza a sztorijára később, amikor már oda tudsz figyelni rá.

Szerző Horváth Gabi

Ez is érdekelhet

origo.hu

Magyar Péter nyilvánosan gúnyolódott Varga Judit saját bántalmazásáról szóló drámai vallomásán - videó

origo.hu

Magyar Péter egy ócska, undorító, gyáva sz.ar alak volt és marad is

metropol.hu

„Egyszerűen a folyosón felejtették, egyetlen orvos sem pillantott rá” – Tamara 12 órát szenvedett magára hagyva a kórház folyosóján, belehalt

hirtv.hu

Újabb helyen mérettetné meg magát Magyar Péter

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

origo.hu

Retteghet Zelenszkij, súlyos fenyegetést kapott

mindmegette.hu

A 13 legjobb ebédötlet a húsvéti négynapos hosszú hétvégére

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

ripost.hu

Minden nap szenvedés, gyógyíthatatlan beteg a gyönyörű színésznő

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZEX & MÁS

A busz mellett szexelt a buszsofőr: kilesték őket

SZEX & MÁS

Szerelmi teszt: harcos amazon vagy a kapcsolatodban? Most kiderül!

SZEX & MÁS

"Nem vagyok aranyásó" - 60 éves férfit vitt ágyba a 25 éves nő

SZEX & MÁS

Kilyukadt Júlia melle a sok simogatástól

SZEX & MÁS

"A pasim szexi lányokat követ az Instagramon! Mit tegyek?"

SZEX & MÁS

„Kötözz meg, és nevezz jó fiúnak: 7 év után végre bevallattam a barátnőmnek, hogy mit szeretek az ágyban, szakított velem”

SZEX & MÁS

Hány éves vagy? Kiderült, mennyit kellene szexelned, hogy egészséges maradj!

SZEX & MÁS

Mi köze a narancshéjnak a párkapcsolatodhoz: Íme, a TikTok kőkemény válasza