ÉLETMÓDI

Nem árt résen lenni: Így találnak szexpartnerre a hűtlen nők

Hiába érzed magad biztonságban, bárhol elcsábulhat a csajod. Olyan helyzetekben is, amikre álmodban sem gondolnál.
  • Szerző: J.D.

Akit már csaltak meg, pontosan tudja, milyen tehetetlenséggel, dühvel és fájdalommal jár a helyzet – a legtöbben mégis tudni szeretnének minden részletet: hogyan lépett félre a párjuk, hol találkozott a másikkal, és mit tehettek volna, hogy elkerüljék a katasztrófát. Készült egy kutatás, ami ezekre a kérdésekre is választ ad.

A felmérést kétezer ember körében végezték el; a kérdéseket azoknak tették fel, akik megcsalták a párjukat. Érdekes adat, hogy többszörös megcsalást főleg nők vallottak be. Az okok eltérőek voltak a két nemnél: a férfiak nagyobb része azt mondta, hogy megismertek valakit, és nem tudtak ellenállni a kísértésnek. Ezzel szemben a nők azért léptek félre, mert úgy érezték, a párjuktól már nem kapják meg azt a törődést, mint a kapcsolat elején.

A kutatás kitért arra is, milyen körülmények között ismerték meg a harmadikat. Íme a nők által leggyakrabban bevallott helyzetek:

1. Egy barát volt

A válaszadók 30%-a ismerte már régebbről alkalmi partnerét, aki ráadásul többnyire szoros barátságban állt a párral.

2. Munkahely

Nem szerencsés a munkakapcsolatba belevinni a szerelmet, mégis 33% azt mondta, munka közben ismerte meg a harmadik felet.

3. Véletlen találkozás

A nő futott éppen, vagy leállt beszélgetni valakivel egy kávézóban, akit annyira vonzónak talált, hogy félrelépett vele. A válaszadók 18%-a talált így partnert.

4. Szórakozóhely

12% buli közben ismerte meg alkalmi partnerét – ami ahhoz képest kevés, hogy az ilyen helyeken mindenki enyhén ittas, és könnyebb kísértésbe esni.

4. Közösségi média

Bármikor felbukkanhat egy vonzó ismeretlen a virtuális térben, a nők 7%-a így csalta meg párját.

Bár szinte bárhonnan lecsaphat a tragédia, a megkérdezett nők nagy része azt mondta, megbánta a félrelépést, és nem csalná meg újra a párját.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?