ÉLETMÓDI

Mindennapi tudomány: Jobb lesz a szexuális életed, ha ezt csinálod aktus közben!

Sajnos még mindig többségben vannak azok az emberek, akiket szégyenérzet fog el, ha bensőséges vágyaikról kell beszélni aktus közben.

A Journal of Sex & Marital Therapy tudományos szakfolyóiratban nemrég publikáltak egy tanulmányt arról, hogy azok az emberek elégedettebbek a párkapcsolatukkal és a szexuális életükkel, akik beszélgetnek a partnerükkel szex közben - írja a Mindbodygreen.com.

A kutatás során összesen 400 embert kérdeztek a kommunikációs szokásaikról, és arról, hogy mennyire elégedettek a szexuális életükkel és a párkapcsolatukkal. Az önbevallásos kérdőívek eredményeit összegezve  arra jutottak a kutatók, hogy a szex közben többet kommunikáló szerelmesek szexuális élete sokkal jobb és a kapcsolatuk is kiegyensúlyozottabb azokénál, akik egy hang nélkül szerelmeskednek.

A tanulmány természetesen kitér arra is, hogy a szex közbeni kommunikáció nem kizárólag beszéd formájában ölthet testet. A szakértők szerint nonverbális kommunikáció is kiváló eszköz arra, hogy tudassuk szexuális igényeinket a másik féllel, sőt, apró gesztikulációkkal, illetve ráutaló magatartásformákkal még a bensőséges pillanat szépsége sem válik kellemetlenné. Például egyszerűbb csak megfogni a másik kezét és odatenni a kívánt testrészre, mint szavakkal megfogalmazni, mit szeretnénk.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A klasszikus linzer titka
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?