Létrehozva: 2021.12.09.

Meghökkentő szextrend hódít az ünnepek alatt, erre senki nem számított

Sokan azt gondolják, a párok az év végi nyugodt napokon többször hódolnak a gyönyörnek, mint egyébként. Egy igencsak átfogó és alapos kutatás készült a témában, az eredmény pedig megdöbbentő...

Mámorító a karácsonyi szex, sokan alig várják, hogy végre beköszöntsenek az ünnepek, és minél többet együtt tudjanak lenni a kedvesükkel. Logikusnak tűnik a feltételezés, hogy az év végén sokkal többet szeretkeznek az emberek, hiszen a legtöbben ilyenkor vannak szabadságon, mindenki lelazul és élvezi a jó ételeket, italokat, a meleg lakást, könnyebben jön a vágy is. Ám egy kutatás szerint ez tévedés: nemhogy többet, hanem kevesebbet bújnak ilyentájt ágyba a párok. A felmérésből az is kiderült, hogy miért marad el a várva várt karácsonyi szex...

Fotó: Pixaabay.com

A Kaliforniai Egyetem kutatása során egy mobilalkalmazás névtelen adatait vizsgálták: ez a program a nők egészségét segíti, és a hölgyek többek között rögzítik benne a szexuális aktivitások számát is. Összesen félmillió nő adatait elemezték az Egyesült Államokból, Franciaországból, Brazíliából és Nagy-Britanniából. Míg általában igaz, hogy a szabadnapokon és a hétvégéken megnőtt a nők szexuális aktivitása, addig a karácsonyról lesújtó adatokat gyűjtöttek: úgy tűnik, a nők számára az ünnep három napja egyáltalán nem a romantikáról és a szexről szól.

Az is kiderült, hogy mi a szexmentes karácsony oka. Azok a nők, akik feleségek, családanyák, nemes egyszerűséggel kimerülnek az ünnepre, hiszen nem csupán a munkahelyükön kell helytállniuk, de meg kell szervezzék a karácsonyi összejöveteleket a családdal, tisztává kell varázsolni a lakást, kitalálni és megvásárolni az ajándékokat, és elkészíteni az ünnepi menüt. Érthető, hogy mire mindennek vége, nem marad energiájuk a romantikához. Nem jobb a helyzet az egyedülálló nők esetében sem, az ünnepek többnyire számukra is szexmentesen telnek. Ennek pedig az az oka, hogy a többségük a rokonaival, szüleivel tölti a karácsonyt, nem pedig a barátjával.

Az sem meglepő, hogy ilyenkor a férfiaknak is kevesebb a kedve a hancúrozáshoz, hiszen egyre többen segítenek a párjuknak a készülődésben, vásárlásban, ráadásul a legtöbb munkahelyen az év végi hajtás pont az ünnepek három napjára csavarja ki úgy az embert, hogy nem marad energiája hancúrozni. Az sem javít sokat a szexuális étvágyon, hogy a karácsony a finom ételek és italok időszaka; és aki túlzásba viszi a fogyasztást, az leginkább pihenni szeretne az ünnepi esték, vendégeskedések után. A kutatásból azonban az is kiderült, hogy a szexmentes időszak nem hosszú: szilveszter éjszakáján megugrik a légyottok száma, és utána visszaáll az év közben megszokott mennyiség.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Újabb, borzasztó dolog derült ki a gyorsételekről

origo.hu

Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

metropol.hu

Így változtak a Házasság első látásra szereplői

hirtv.hu

Vadásznak a hadkötelesekre Kárpátalján + videó

ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

vg.hu

Máris újabb éttermet nyit a McDonald’s – nyáron már várja a vendégeket

origo.hu

Az aljas zenediktátor évekig kínozta, az élete tönkrement, borzalmas kínok közt halt meg

travelo.hu

Csodálatos, ingyenes nádkoronasétány épült ezen a balatoni strandon

origo.hu

Elárasztanak minket a poloskák, ilyen veszélyesek még sosem voltak

ripost.hu

Hajrá: Liverpool! Szoboszlaiék az élen, csodacsapatot is megelőznek

ripost.hu

Megint nagyot fog esni az üzemanyag ára, eddig érdemes várni a tankolással

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZEX & MÁS

Miért lépünk félre? Kiderült az igazság, nem a rossz kapcsolat a felelős érte

SZEX & MÁS

"Én voltam a nászajándék – esküvőjén édeshármasoztam a legjobb barátommal"

SZEX & MÁS

Sokkal nagyobb az esélye, hogy más gyerekét neveled tudtodon kívül, mint hinnéd!

SZEX & MÁS

A busz mellett szexelt a buszsofőr: kilesték őket

SZEX & MÁS

Szerelmi teszt: harcos amazon vagy a kapcsolatodban? Most kiderül!

SZEX & MÁS

"Nem vagyok aranyásó" - 60 éves férfit vitt ágyba a 25 éves nő

SZEX & MÁS

Kilyukadt Júlia melle a sok simogatástól