ÉLETMÓDI

A jó szex a konyhában kezdődik – mutatjuk a receptjét!

Az idő múlása nem kell, hogy véget vessen az intim gyönyöröknek. Az egészséges életmód és a jó szex kéz a kézben járnak. Mutatjuk, hogyan!
  • Szerző: H. G.

Az életünk minősége idősebb korban is lehet kiváló. Persze ezért tenni kell, de a mozgás, az életerő, és a jó szex sem kizárólag a fiatalok kiváltsága! Azzal viszont érdemes tisztában lenni, hogy számos betegség – például a szívbetegségek egy része – szexuális problémák formájában ad először jelt magáról. Ha viszont a szervezet egészét karban tartjuk, akkor az ágybeli teljesítményünk sem fog csorbát szenvedni. Ha sokáig meg szeretnéd őrizni a vágyat és a szexuális teljesítőképességedet, máris ismerkedj meg azokkal a szuperételekkel, amelyek bebizonyítják, hogy a remek szex valóban a konyhában kezdődik – ha nem is egészen úgy, ahogy eddig gondoltad.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Jó szex 01

A jó szex nem az ágyban kezdődik, máshol is sok mindent tehetsz érte!
Fotó: Pixabay.com

Füge: antioxidánsokkal segíti a jó szex megőrzését

A füge, különösen az aszalt füge remek rágcsálni való, mivel rengeteg antioxidáns hatású vegyületet tartalmaz. Ezek a vegyületek felveszik a harcot a szabad gyökök romboló hatásával szemben, fiatalon tartják a szervezetet, és ezzel együtt a szexuális vágyat is segítenek megőrizni.

Pulyka: a vérkeringés jó barátja

Az L-arginin nevű aminosavban gazdag pulyka a tesztoszteron hormon termelését és a véráramlást segíti – ha pedig ezek rendben vannak, akkor egy férfinak sincs gondja a szexualitással. Az L-arginin a fehérjék egyik építőköve, amely segít ellazítani az erek falát, így serkentve a véráramlást, és enyhítve a férfiak idős korban esetleg fellépő szexuális problémáit.

Egészséges táplálkozás

Az egészséges táplálkozás a szexuális élet frissen tartásában is segít
Fotó: Pixabay.com

Avokádó: a hormonok révén segíti a jó szex fennmaradását

Az idő múlásával bizonyos hormonok – köztük a nemi hormonok – szintje csökken a szervezetben. Épp ezért fontos, hogy olyan ételeket fogyasszunk, amelyek hatással vannak a hormonrendszerünkre. A D- és E-vitaminban, valamint egészséges zsírsavakban gazdag avokádó például remekül őrzi a hormonrendszer, és így a szex frissességét.

Jó szex 02

A céklalé az egészséges vérkeringés támogatója
Fotó: Pixabay.com

Céklalé: segíti az oxigén-ellátást

A céklalé élelmi nitráttartalma előbb nitritté, majd nitrogén-oxiddá alakul a szervezetben. A nitrogén-oxid pedig szerepet játszik a vérnyomás csökkentésében, és a szervek oxigén-ellátottságának növelésében. Az alacsonyabb vérnyomás csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, a jobb oxigénellátottság pedig jobb fizikai teljesítményt tesz lehetővé – akár a szex terén is.

Tökmag: a prosztata-problémák gyógyszere is lehet

A tökmag szintén nagyon gazdag L-argininben és cinkben, de ami még vonzóbb a jó szex szempontjából: a prosztataproblémák egyik gyógyszereként tartják számon. Épp ezért a férfiaknak egy bizonyos kor fölött szinte kötelező a rágcsálása.

Jó szex 03

Az étcsokoládé a szexuális életet is élvezetesebbé teszi
Fotó: Pixabay.com

Étcsokoládé: élvezetes finomság, jó szex

Az étcsokoládé az antioxidáns hatású vegyületek mellett magnéziumban is rendkívül gazdag. A magnézium pedig segíti az örömérzetért is felelős endorfinok termelését, így serkenti a szexuális vágyat.

Hagyma: a flavonoidok segítenek

A hagymát az illata miatt nem éppen „szexbarát” élelmiszerként ismerjük, pedig szintén segíti a szexuális élet frissen tartását. Tele van ugyanis antioxidáns hatású flavonoidokkal, valamint gyulladáscsökkentő hatású vegyületekkel. Ezek pedig a szervezetben levő gyulladások enyhítése mellett a véráramlás javításával is segítenek a szexuális teljesítmény fenntartásában.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Így készíts hercegnőburgonyát!
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?