ÉLETMÓDI

Így viselheted el a párod legidegesítőbb szokásait

Hosszú ideje együtt vagytok már, és azon kapod magad, hogy a párod bizonyos szokásaitól, amelyeket eddig észre sem vettél, most a falra tudnál mászni? Mutatjuk, hogyan viselheted el ezeket!
  • Szerző: Z.B.

Teljesen normális, hogy az idő múlásával, amikor már eltűnik a rózsaszín köd, meglátjuk  partnerünkben az irritáló tulajdonságokat. Az is lehet, hogy ezeket régen szerettük, vagy csak egyszerűen nem tűntek fel, most viszont az őrületbe kerget ezekkel a párunk. Azonban létezik megoldás, hogy ne csak elviseljük, hanem szeressük is a bosszantó viselkedést.

A legfontosabb, hogy próbáljunk a dolgok mögé látni, és megtalálni bennük a pozitívumot. Keressük meg a lelkünk mélyén azt a lányt, aki beleszeretett ebbe a férfiba. Gondolkozzunk el azon, hogy vajon miért vált egyik pillanatról a másikra irritálóvá, ami eddig fel sem tűnt? Lehet, hogy a probléma inkább bennünk van.

Belefásultunk a hétköznapokba és eltűnt a romantika? Vagy kicsit több időt kellene fordítanunk arra, hogy önmagunkkal legyünk? Éljünk a hobbinknak, vagy utazzunk egy a barátnőkkel és csináljunk egy csajos hétvégét. Ezek apróságoknak tűnnek, de nagyon sokat segíthetnek. Más nők is mesélnek a tapasztalataikról, és arról, hogyan küzdenek meg a problémáikkal nap mint nap.

1. "A férjem minden órában küld nekem egy viccet, vagy valami humoros sztorit, ami vele történt. A nap minden egyes órájában, minden munkanapon. Ettől meg tudok őrülni. Korábban mindketten otthon dolgoztunk, így együtt töltöttük az időt, és sokat viccelődtünk, hülyéskedtünk. Mondtam már neki, hogy utálom állandóan a telefonomat nézegetni az üzenetei miatt. Végül rájöttem, hogy boldoggá tesznek az üzenetei, mert aranyos, hogy gondol rám, és szeretne megnevettetni." (Betti, 42)

2. "A rádióban nagyjából mindig ugyanazt a tíz számot játsszák. Reggelente együtt megyünk dolgozni és a pasim állandóan, teljes tüdőből énekli a dalokat, persze hamisan és még a szöveget sem tudja mindig. Nehéz úgy nekiindulni a napnak, hogy eleve frusztrált a reggel. Emiatt többször összevesztünk már. Egyik nap azonban megpróbáltam más szemmel nézni rá, és elmosolyodtam, amikor eltévesztette a szöveget. Tulajdonképpen vicces ez az egész, és mostanában már én is énekelek vele." (Timi, 28)

3. "Minden vasárnap összerakjuk egy kupacba a heti számlákat, amiket be kell fizetni hétfőn. Leülünk a konyhaasztalhoz és számolunk, matekozunk. Eközben a férjem folyamatosan kopogtatja a körmét az asztalhoz. Neki fel sem tűnik, gondolom, így vezeti le a feszültséget. Engem egyszerűen az őrületbe kerget. Többször kértem, hogy hagyja abba, de nem tudja. Mégis valahogy elfogadtam, hogy ez is hozzátartozik a rituálénkhoz. Bár a hang valóban idegesítő, de emlékeztet, hogy itt van mellettem és nem egyedül kell megküzdenem a problémákkal." (Julcsi, 34)

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?