ÉLETMÓDI

Így menti meg a hotelszex a kapcsolatodat!

Idővel a legszenvedélyesebb szerelem tüze is csendes parázzsá változhat, pláne, ha nem figyelsz. Egy kapcsolatért küzdeni kell, magától biztosan nem marad meg a lángolás. Ezzel a technikával azonban újra felizzik majd a vágy.
  • Szerző: Z.B.

A kapcsolat elején minden tökéletes, szinte olyan, mintha hétköznap is nászúton lennétek. Minden új, varázslatos és izgató. Egy idő után azonban felszáll a rózsaszínű köd, és marad a megszokás. Kinél később, kinél korábban köszönt be ez az időszak. Ha tudatosan odafigyelsz, és nem bízod a sorsra, akkor megtartható az izzó szenvedély.

Egy párkapcsolatban fontos a biztonság, amit egymásnak nyújthat a két ember, de ugyanolyan fontos a változatosság és a kaland is. Meg kell találni a kettő közötti egyensúlyt, hogy ne unj rá a másikra. A szexterapeuta szerint az emberek nem is gondolnák, hogy milyen apróságokon múlhat, hogy boldog-e a párkapcsolat vagy sem. Sokan nem is kérnek tanácsot, mert úgy gondolják, hogy akkora a baj, hogy biztosan nem lehet rajta segíteni, főleg nem egy külső, harmadik személy segítségével.

Hogyan mentheted meg a kapcsolatot?

Egyetlen, kicsi erőfeszítéssel, változtatással már hatalmas eredményeket érhetsz el. Legyél spontán, kreatív és dobd sutba a bátortalanságot. Egy kutatás szerint egy hotelszobában teljesen más élmény a szex. Kiszakadhatsz a  hétköznapi gondokból (mindegy, hogy egy órára vagy egy hétvégére), semmi más nem tereli el a figyelmedet a párodról, hiszen itt nem kell főzni, mosni, semmiféle rutinszerű házimunkát végezni. Ez elképesztően beindíthatja a vágyakat, és emlékeztet titeket az első időszak izzására. Fontos, hogy szakítsatok magatokra időt, akkor is, amikor már gyerekek is vannak. Minden hónapban legyen egy hétvége, vagy egy hétköznap, amikor kivesztek egy szobát egy közeli hotelben és együtt töltötök pár órát, vagy akár az egész éjszakát. Hihetetlen, hogy ez az apró változtatás hogyan erősíti a két ember közötti intimitást, szenvedélyt és kötődést.