ÉLETMÓDI

Így élvez a nő és így a férfi: Emiatt más az orgazmus

Azt gondoltad, pontosan olyan élmény a nőnek is? Ebben tévedsz: még akkor is teljesen mást élnek át, mint a férfiak, ha egyszerre jutnak a csúcsra. Kutatók összeszedték a különbségeket, mutatjuk!
címkék:
  • Szerző: JD

Egészen más izgatásra indul be egy nő, mint egy férfi, például sokkal több előjátékra van szüksége. Nem csoda, ha a csúcson is mást éreznek, arról nem is beszélve, amit utána...

1. A nők bármikor tettre készek

A férfiaknak időre van szükségük az orgazmus után, míg jöhet a következő: van, akinek pár perc, másoknak órák vagy akár napok kellenek. Ezzel szemben a nők bármikor képesek lennének újabb és újabb orgazmusokra…

2. Így robban a gyönyör

A férfiak általában tíz másodperc alatt mennek el, a nőknek húsz másodperc kell. Ha a férfi profi az ágyban, akkor képes úgy időzíteni, hogy tökéletes legyen a szinkron...

3. Orgazmus: a nő luxusa

A természetnek nincs szüksége női orgazmusra. Legalábbis semmiféle biológiai célt nem szolgál, nem úgy, mint a férfiaké. Azon kívül, hogy bombasztikusan jó érzés.

További izgalmakért LAPOZZ!


4. Itt keresd a szexközpontot

Az előjáték alatt, és közvetlenül az orgazmus előtt a férfi és női agy más-más területei aktívak. Viszont a csúcson mindkét nemnél a kisagyban robban a gyönyör - ez a terület felel azért, hogy mozogni tudjunk.

5. Nem mítosz a női ejakuláció

Sok nő megijed a folyadéktól, mert vizeletnek hiszi, pedig egy, a prosztatára nagyon is hasonlító mirigyből jön. A spriccelős orgazmusra a nők több, mint fele képes – más kérdés, hogy ennél jóval kevesebben tapasztalják meg.

6. Hasonló a gyönyör, mégis más

Férfiak és nők testét egyaránt elárasztja a boldogsághormon, az oxitocin, és hasonló izommunka megy végbe a kismedencében is. Csakhogy a csúcsra vezető utat, és ami utána történik, másképp élik meg, és máshogy számolnak be arról is, hogy milyen érzés volt.

7. A nő gyönyöre fokozza a férfiét

Amikor a nő felsóhajt a gyönyörtől, vagy megremeg, a férfi teste is követi a mintát – ugyanis erre van drótozva az emberi agy. Így ez visszafelé is működik, a nő is nagyobb gyönyört él át, ha látja, hogy a férfinak jó.

Még nincs vége, lapozz!


 

8. A férfiaknak több van belőle

A férfiak kilencvenöt százaléka minden egyes szeretkezés alkalmával a csúcsra jut – a nőknek csak hatvanöt százaléka.

9. A nők jobban megdolgoznak érte

Nem véletlen, hogy ritkábban jutnak a csúcsra, a női szexuális izgalom és orgazmus nagyon összetett folyamat. Hüvelyi orgazmusa kevesebb, mint a nők felének volt már, a csiklóizgatás a tuti út a csúcsig - de ahhoz legalább húsz percre van szükségük.

10. A nőknek akkor van több, ha bíznak a férfiban

Ugyanis a szex a nők számára nagyrészt fejben történik, így elég a legkisebb bizonytalanság a férfiban, a helyzetben, vagy a saját testükkel kapcsolatban, és máris képtelenek a csúcsra jutni…

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?