Létrehozva: 2018.06.29.

Ezért mond nemet a nő a szexre: A visszautasítás valódi okai

Most kiderül, mi minden húzódhat a felszín alatt a szinte szexmentes párkapcsolatokban. Erre kell tehát odafigyelned, hogy megmaradjon köztetek az intimitás, a szeretet, és mindig legyen elegendõ szex!

A kezdeti rózsaszín időszakhoz képest a hév szinte minden kapcsolatban alábbhagy, ám ha ez a folyamat túl gyorsan történik,  vélhetően párkapcsolati hiányosságok húzódnak a háttérben. Persze ideális esetben is kalkulálni kell az időfaktorral. Ahogy múlnak az évek, úgy csökken az aktusok száma - igaz, hosszú távon sokkal inkább a minőség és nem a mennyiség számít a kapcsolatban. Az, hogy mi számít kielégítő mennyiségnek, az minden egyes kapcsolatban egyedi.

A legideálisabb az, ha mindkét fél hasonló igényekkel rendelkezik mind a gyakoriságot, mind pedig a szex minőségét illetően - és annak fejlesztésében közösen érdekeltek.

Amennyiben a házas feleknek különbözik a libidószükségletük, vagy felborult szerepek szerint élik párkapcsolatukat (szülő-gyerek kapcsolat, vagy az egyik fél túlságosan domináns), akkor az egyértelműen a szexuális élet hanyatlásához vezet.

Ezek az alapvető okok, amik miatt a nők eljutnak oda a házasságban, hogy nem kívánják a szexet:

1. Unalmas, hétköznapi szex

Évek óta együtt lévő pároknál gyakori jelenség, hogy lankad a vágy és kölcsönösen unják a szexet. Főleg akkor, ha elveszik a spontaneitás és a szexhez mindig meghatározott helyszínen és meghatározott időben, menetrendszerűen látnak neki. A nőknek ugyanis szükségük van egy kis változatosságra a szexben is. Kísérletezz helyszínekkel, pózokkal, használd a fantáziádat! Persze ha eddig inkább csak bizonyos pózokat használtatok, akkor csak cseppenként vezesd bele az újba. Még az is kiderülhet, hogy ő is imádja a szexjátékszereket, csak eddig nem volt, aki kihozza ezt belőle.

2. A "csak szex" nem működik a nőknél

Intimitás nélkül bizony a szexet is megette a fene, ugyanis először szellemileg kell a nőre hatni - bókolni, udvarolni, bizalmat kiépíteni - és utána, ha mindezt elnyerted, akkor térhetsz rá az intimitás gyakorlati részére. A nőnek tudnia és éreznie kell, hogy nemcsak szexet akarsz tőle, hanem az egész lényét kívánod, úgy ahogy van.

Lapozz a folytatáshoz!


3. Hormonális változások (fogamzásgátló használata)

Sajnos még a legalacsonyabb hormontartalmú készítmények is le tudják lohasztani a libidót. Ezek a fogamzásgátló szerek ugyanis megzavarják a nők termékenységét, ami sokuknál a nemi ösztön csökkenésével járhat.

Mindenképp érdemes más fogamzásgátló szer után nézni, a jó öreg óvszert sem kell feladni, csak mert megtaláltad álmaid nőjét. Persze védekezés nélkül is megúszhatod - ha nem zavar az esetleges gyermekáldás.

4. Nem kielégítő, nem jó szex

Az is előfordulhat, hogy a nő orgazmusa gyakran elmarad, ilyenkor bizony nem marad más, mint a kommunikáció. Bármilyen probléma is adódjon, az őszinte párbeszéd feloldhatja. Az viszont gond, hogy a nők nem igazán szeretnek beszélni arról, mire is vágynak az ágyban, hiszen sokszor megfelelési kényszer alatt állnak, vagy belső korlátok akadályozzák. Például zavarhatja, hogy korábban milyen partnereid voltak és azok a hölgyek mit nyújthattak neked az ágyban. Minden esetben fontos egymás kölcsönös megértése, a tolerancia gyakorlása. A szex motorolaja sokszor a figyelem, a gyengédség és az empátia.

Sokszor non-verbális kommunikáció segítségével próbálnak a nők üzenni, de egy idő után feladják a finom utalásokat, lelkileg elfáradnak a sikertelenségbe, inkább választják a szexuális tettetést, így hullámoznak alattad. Persze ezt sem lehet sokáig húzni, így amikor már ebbe is belefárad a nő, a továbbiakban egyszerűen csak elutasítja az alkalmakat.

Ha eljutottál odáig, hogy megnyitottad partnered lelkét és már el tudja mondani, hogy konkrétan mi is zavarja, akkor el lehet kezdeni a megoldáson dolgozni. Addig is fizikálisan is kézbe veheted a dolgokat, ugyanis ha látja, hogy fontos számodra az ő gyönyöre és ezért mindenre hajlandó vagy, akkor garantáltan sokkal jobban lesz kedve ezután a hancúrozáshoz.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Autómentők dolgoztak egy roncsnál az M0-son, aztán a semmiből becsapódott még egy autó - videó

origo.hu

Drámai fordulat: megkezdte az orosz hadsereg a teljes kivonulást

borsonline.hu

4 csillagjegy, amelynek sosem látott bőséget hoz a Bika hava

magyarnemzet.hu

Videón a titok, amiért Lunyin kivédte Bernardo Silva 11-esét

ripost.hu

Súlyos dologgal vádolják a nézők a Házasság első látásra szereplőjét

hirtv.hu

Menczer Tamás: Ilyet csak egy tróger csinál + videó

origo.hu

Undorítóan zaklatta a veronai buszbaleset halottjainak hozzátartozóit egy férfi

lakaskultura.hu

Modern városi milliő a 13. kerületben: skandináv stílus, retróval fűszerezve

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Rossz hírt kapott a magyar zenész: elfogta a rettegés, hogy két gyerekkel utcára kerülnek

ripost.hu

Kiadták a veszélyjelzést: ez több vármegyét is érinteni fog!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZEX & MÁS

Sokkal nagyobb az esélye, hogy más gyerekét neveled tudtodon kívül, mint hinnéd!

SZEX & MÁS

A busz mellett szexelt a buszsofőr: kilesték őket

SZEX & MÁS

Szerelmi teszt: harcos amazon vagy a kapcsolatodban? Most kiderül!

SZEX & MÁS

"Nem vagyok aranyásó" - 60 éves férfit vitt ágyba a 25 éves nő

SZEX & MÁS

Kilyukadt Júlia melle a sok simogatástól

SZEX & MÁS

"A pasim szexi lányokat követ az Instagramon! Mit tegyek?"

SZEX & MÁS

„Kötözz meg, és nevezz jó fiúnak: 7 év után végre bevallattam a barátnőmnek, hogy mit szeretek az ágyban, szakított velem”

SZEX & MÁS

Hány éves vagy? Kiderült, mennyit kellene szexelned, hogy egészséges maradj!