ÉLETMÓDI

Ez a boldog párkapcsolat titka: Ne habozz alkalmazni, csodákat érhetsz el

A boldogság megőrzése nem őrült erőfeszítéseken múlik. Elég néhány egyszerû szabály betartása.
  • Szerző: -káz-

A szerelem kezdetén minden magától értetődőnek, zökkenőmentesnek és idillinek tűnik. A mégiscsak felmerülő nehézségeken pedig átsegítenek a felfokozott érzelmek. Jóval nehezebb ennél az az időszak, amikor már tenni is kell a kapcsolatért.

A kapcsolat megőrzéséért folyó munkát sokszor nagy erőfeszítéseknek, áldozatnak éljük meg, pedig erre nincsen nagy szükség. Ha az alapvető szeretet, a szándék és a közös célok megmaradnak, akkor néhány egyszerű pontban összeszedhető, hogy mit kell tenned a hosszú és minőségi együttlétért.

Tisztelet

A felszabadultsághoz, a kölcsönös bizalomhoz leginkább lényeges az, hogy érezzük és éreztessük kölcsönösen az egymás iránti tiszteletet, közreműködjünk egymás emberi és női vagy éppen férfiúi méltóságának megőrzésében.

Megbocsátás

Tanulj meg mérlegelni! Vajon biztosan megéri a vitát az a bosszúság, melyben részed volt? És ha igen, akkor vajon kellőképpen megbocsátónak bizonyulsz? Persze húzd meg a határaidat és tartsd magad ahhoz, ami számodra fontos. Ne feledd: mindig tudj elengedni és továbblépni is.

Amennyire csak megoldható, sose feküdjetek le haraggal.

Figyelem

Ha jól is működik kettőtök közt a megbocsátás, akkor se építsd arra, hogy a párod majd úgyis elnéz mindent. Tartsd szem előtt vágyait, igényeit és határait! Figyelj arra, ami fontos neki, összességében pedig figyelj őrá, hiszen nem véletlen, hogy éppen őt választottad és ő az, akivel összefonódott az életed.

Elismerés

Fejezd ki azt, amit értékelsz, ami fontos neked. Fogalmazd meg időről-időre azt, mit is kedvelsz a másikban, foglald szavakba az örömöt, amikor olyat tesz vagy mond, ami jó érzéssel tölt el. Adj neki pozitív megerősítést, és ne vedd természetesnek a létét és kedvességét, de ha extrán kedves veled, igenis vedd észre köszönd meg, légy hálás.. Tanuld meg méltányolni a létezését és a jelenlétét, ne hagyd, hogy elsodorják ezt az érzést belőletek a mindennapok.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?