ÉLETMÓDI

Cenzúrás lett az őszibarack és a padlizsán: Nincs kegyelem az Instagramon

Ezután meg kell gondolni, hogy mikor és hogyan használod a padlizsán-, barack – és verejtékcsepp-emojikat az Instán és a Facebookon. Ha ugyanis túl gyakran reagálsz ezekkel, villámgyorsan letilthatnak.
címkék:

A Facebook és az Instagram ezután letiltja a szexuális utalásokkal teletűzdelt emojisorokat és üzeneteket, amelyek nyíltan vagy burkoltan azt célozzák, hogy szexről folyó beszélgetésbe vonják be a másik felet, vagy róla meztelen képeket kérjenek, esetleg ilyet ajánljanak fel. A szexuális zaklatás és felkínálkozás ellen ezentúl több szabállyal is fel készülnek lépni a közösségi média óriásai. Azzal viszont semmi baj, ha a kertben termett barackra reagálsz az emojival.

Emoji 01

Fotó: Pixabay.com

A tiltás vonatkozik az emojival lefedett meztelen, vagy részben meztelen fotókra is, és a felhasználók nem linkelhetnek szexoldalakat a profiljukban. Így nehezebb lesz a közösségi médiában jelen levő szexmunkások dolga is, akiket könnyen le is tilthatnak az oldalakról. Az új szabályok a részét képezik azoknak az intézkedéseknek, amelyek segítségével a közösségi platformok igyekeznek megszabadulni a bántó, esetleg veszélyes tartalmaktól, az álhírektől és a gyűlöletbeszédtől – kérdés persze, milyen sikerrel.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?