ÉLETMÓDI

Alig hitt orvosának a nő, aki megmondta neki, miért nem kívánja hónapok óta a szexet

Orvosról orvosra járt, de egy vizsgálat se vezetett eredményre. Közben a helyzet egyre rosszabb lett, és a nő azt hitte, halálos betegsége van. Majd kiderült, hogy igen egyszerű ok miatt nem vágyott az érintésre...
  • Szerző:

Csupán a jéghegy csúcsa volt, hogy egyáltalán nem kívánta a szexet a 48 éves Flic Everett; a nő egyéb tüneteket is tapasztalt magán. Először szúró fájdalmat érzett, amikor a kisdolgát végezte a mosdóban. A háziorvosa hólyaggyulladással kezdte kezelni, de a helyzet inkább romlott, semmint javult: a nő hetekig fájdalmakat élt át, és a közérzete is egyre rosszabb volt. Aztán kiderült, hogy minden tünetet az okoz, hogy évek óta egyáltalán nem evett húst.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk Illusztráció!
Fotó: Profimedia

A brit nő 2016 októberében döntött úgy, hogy végleg felhagy a húsevéssel, ugyanis világéletében imádta az állatokat, és rossz érzése volt amiatt, hogy miatta kell elpusztulniuk. De gondolt arra is, hogy a környezetvédelem érdekében is sokat tesz, ha nem fogyaszt többé húst. Kiiktatta az életéből a tojást és a tejet is, hiszen azokat az állatokat is leölik később, melyeknek köszönhetően fogyaszthatná ezeket. Flic, amikor sűrűsödtek a rosszullétei, egyáltalán nem gondolt arra, hogy az étrendje okozhatna problémát; hiszen vegán szakértőkkel, dietetikusokkal konzultált, amikor felhagyott a húsevéssel, és gondoskodott arról, hogy a szervezete húsmentesen is hozzájusson a B12 vitaminhoz és az omega 3 és 6 zsírsavakhoz.

null

null

Amikor a tünetei mellé fogínyvérzés és kínzó fejfájás társult, komolyan megrémült. Az orvosok allergiára, candida fertőzésre, végül rákos megbetegedésre gyanakodtak. A nő vizsgálatokra járt, biopsziát is végeztek, de nem találtak semmit. Azonban az állapota egyre csak romlott; állandóan sápadt volt, nem élvezte az étkezéseket, depressziósnak és kimerültnek érezte magát. A háziorvosa végül kerek perec megmondta neki, hogy ha mást nem is, legalább egy kis halat egyen, ugyanis valószínűleg nem jut elég fehérje a szervezetébe. Flic nehezen, de kötélnek állt; bűntudattal küszködve legyűrt egy kis halat – és szinte azonnal jobban lett. Elmúlt a fejfájás, a bőre állapota javult, és néhány hónap halfogyasztás után az összes tünete odalett. Bár nem tért vissza teljesen a húsevéshez, halat továbbra is eszik, és azt mondja, szerinte nem feltétlen egészségtelen a vegán étrend, de sokkal jobban oda kellett volna figyelnie a szervezete reakcióira.

És ezeket olvastad már?