ÉLETMÓDI

Alapjog lehetne a maszturbálás a munkahelyeken

Az orgazmus jótékony hatása a szervezetre közismert: testi-lelki egészségünket tartja rendben. Ezt az örömforrást sokan maszturbálással érik el. De mi a helyzet, ha a munkahelyen érzi az ember ennek szükségességét?
  • Szerző: A. G.

Egy új felvetés szerint minden munkahelyen fokozható lenne teljesítmény és a hatékonyság, ha a dolgozók egyike sem lenne  szexuálisan kielégítetlen. Számtalanszor előfordul ugyanis, hogy egy-egy munkahelyi közösségen belül a nagyobb libidójú vagy akár szexéhségtől felajzott kolléga képtelen uralkodni magán és akadályozza társait - akár egyszerre többet is - a normál tempójú munkavégzésben.

Ráadásul az orgazmus utáni vágy "ragadós": elég néhány sikamlósan feltett kérdés, és máris többen gondolnak munkájuk helyett a szexre.

Ennél talán már az is jobb, ha a szexéhes munkavállaló valamilyen módon kielégül.

Természetesen ezt nem úgy kell elképzelni, hogy az illető nekiáll vadul maszturbálni az íróasztal alatt vagy a pénztárgép mögött. Az önkényeztetésnek meg lehet találni a diszkrét módját. A különös HR-tanulmány végkövetkeztetése az, hogy érdemes lenne egy-egy műszakon belül "könnyítő" szüneteket kijelölni,  amikor a munkatársak diszkréten elvonulnak és igény szerint maszturbálhatnak.

Ami viszont tényleg meglepő, hogy néhány brit pszichológus is "könnyítő" szünetek bevezetése mellett voksol, ezek ugyanúgy működhetnének a munkahelyeken, mint az ebéd vagy a cigiszünetek.

Mark Sergeant pszichológus azt állítja, hogy nagyon hatásos lenne ha megoldást találnának a munkaidő alatti maszturbálásra, hiszen így nemcsak hogy sokkal gyorsabban le tudnák vezetni a munkahelyi stresszt és a feszültségeket, de a munkában is nagyobb hatékonyságot érhetnének el.

Hasonló véleményt vall Dr. Cliff Arnall is, szerinte 

a szexuálisan kielégült, egészséges dolgozók kevesebb agressziót, nagyobb fókuszt és több vidámságot gerjesztenek a munkahelyeken. 

Ugyanakkor fenntartásai is vannak, mivel az egyén maga döntheti el, hogy mennyit jár ki "levezetni" a felgyülemlett feszültséget, így ha azt napjában többször is megteszi, idővel kórossá válhat ez a folyamat: azaz később megvan az esély rá, hogy a berögzült munkahelyi intim szünetek következtében pont az ágyban nem fog tudni úgy teljesíteni, ahol pedig tényleg profin kellene klappolnia a szexnek.

 

 

 

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ezekből a karácsonyi sütikből egy morzsa sem marad
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?