ÉLETMÓDI

A maszkos szex fénykora: új trükkök a hálószobában

A koronavírus-járvány átalakította az intim életet, és ez nem vicc! Olyannyira komoly a helyzet, hogy tudományos kutatások és tanulmányok is készültek arról, hogyan fog kinézni a jövőben a szeretkezés...
címkék:
  • Szerző:

Bár a korlátozásokat világszerte kezdik feloldani, a vírus még jelen van a mindennapokban, ezért az elővigyázatosság mindenképpen fontos. Na igen, de mit tegyen, aki partnert szeretne találni magának? A Harvard Egyetem doktorai szexskálát készítettek, ahol aszerint osztályozták a gyönyörszerzés módjait, hogy mennyire veszélyesek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Pexels.com

A lista élén a partnerek váltogatása áll mint a legkockázatosabb szexforma, a legbiztonságosabb pedig a teljes cölibátus addig, míg a járványhelyzet el nem múlik. Azonban azt a tudósok is belátták, hogy ez nehezen tartható állapot, így csokorba gyűjtötték, hogyan lehet minimálisra csökkenteni a szex közbeni megfertőződés esélyét.

Érdemes például elkerülni a csókolózást, ha a partnerek nem egy háztartásban élnek, sőt, a legtutibb, ha aktus közben mindkét fél maszkot visel. Ágyba bújás előtt pedig mindketten alaposan zuhanyozzanak le. Akik még ezt se érzik elég biztonságosnak, kipróbálhatják a szexchatet vagy a telefonszexet is. A tanulmány szerint azonban ettől a legtöbb ember idegenkedik, hiszen egyrészt érintésre vágynak, másrészt a virtuális szex kiváló táptalaja a zaklatásnak és a zsarolásnak.

A szomorú valóság az, hogy az emberek igenis tartanak attól, hogy szex közben megfertőződnek, legalábbis erre világít rá egy brit kutatás, melyben 900 emberből összesen 10 mondta azt, hogy volt intim együttlétben része a karantén kezdete óta. Bár egyelőre arra még nincs tudományos bizonyíték, hogy a spermán vagy a hüvelyváladékon keresztül fertőzne a vírus, sokan nem merik megkockáztatni, hogy elkapják a covid-19 betegséget. A helyzet nyilván nem tartható túl sokáig, és még az egy háztartásban élő párok életét is megkeseríti a járvány: hiszen nem tudhatják, hogy a partnerük nem kapta-e már el a betegséget. Így várható, hogy a két hónap bezártság után sokan be fogják vállalni a kockázatot – a megfelelő óvintézkedések betartása mellett.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?