ÉLETMÓDI

5 biztos jel, hogy zátonyra fut a kapcsolatod!

Könnyû szemet hunyni partnered hibái felett, amikor még minden tökéletesnek tûnik. Idővel azonban a szerelem halványulni kezd. Ha pedig ezeket a jeleket észreveszed, nem érdemes több energiát fordítani a kapcsolatra.
  • Szerző: Z.B.

Mindenki a tökéletes szerelemre vágyik, de az álomért meg kell dolgozni, semmit sem adnak ingyen. A kapcsolaton dolgozni kell, és olykor szükség van a kompromisszumokra. Nagyon fontos, hogy megtaláld a határt, mert megeshet, hogy feladod önmagad, csak azért, hogy a partnerednek megfelelj, ez viszont már korántsem nevezhető tökéletes dolognak. Aki nem fogad el téged olyannak, amilyen vagy, az egész biztosan nem az igazi. Teljesen felesleges küzdened érte. Ha ezeket a jeleket észreveszed, el kell gondolkodnod rajta, hogy megéri-e energiát fektetni a közös jövőbe, vagy talán jobb lenne továbblépni!

1. Meg szeretné változtatni a külsőd!

Teljesen természetes, hogy szeretnéd, hogy a párod dögösnek és őrülten vonzónak tartson. De amikor folyamatosan instruál téged, hogy mit vegyél fel, hogy csináld meg a hajad, vagy milyen sminket tegyél fel, az már túlmegy egy határon. Nem várhatja el, hogy egy csapásra Ashley Graham legyél, Kate Moss testével.

2. Nem tiszteli a komfortzónád!

A legjobb, ha a hálószobában tökéletesen passzoltok. Ahhoz, hogy a szenvedély megmaradjon, érdemes új dolgokat, pózokat, izgalmas szexjátékokat kipróbálni. Azonban ha az egyik fél valami olyat kér a másiktól, ami annak kényelmetlen, vagy akár fájdalmas is, akkor azonnal meg kell állni. Ha a partnered mégsem áll le, és önző módon folytatja, vagy a következő alkalommal is ugyanazt csinálja, akkor tudhatod, hogy rád egyáltalán nincs tekintettel, csakis saját maga érdekli.

3. Elvág a családodtól és a barátaidtól

Ha felháborítónak tartja, hogy sok időt töltesz a barátaiddal, és megkér, hogy  most egy kicsit jegeld őket, vagy folyamatosan lebeszél a családi összejövetelekről, esetleg ő mindig kivonja magát belőlük, akkor biztos lehetsz benne, hogy ez a kapcsolat nem lesz hosszú életű. El tudod képzelni a jövőt a barátaid, a családod nélkül? Ha nem tudja őket elfogadni, soha nem lesz egészséges a kapcsolat, mert mindig két tűz között fogsz állni, a választás pedig egyre marcangolóbb lesz számodra.

4. Nincs magánéleted

Egy kapcsolat nem arról szól, hogy összejövünk és aztán elveszítjük önmagunkat. Fontos, hogy a szerelemben is jusson önmagukra időnk. Legyen hobbink, legyenek napok, amiket csak magunkra szánunk. Nincs azzal semmi probléma, ha nem vagytok sülve-főve együtt. Ha úgy érzed, semmit nem csinálhatsz egyedül, netán állandóan féltékeny, ha nem mehet veled, akkor rövid időn belül ez teljesen megmérgezi majd a szerelmeteket.

5. Nem épít, hanem pusztít téged!

Egy tökéletes partnerkapcsolatban mindkét félnek megvannak az álmai, amiért küzdhetnek. Ebben a partnerük támogatja őket, segít az úton, vagy ha arra van szükség, türelmesen várakozik, amíg párja egyedül megoldja a problémát. Ha azt érzed, hogy a partnered lebecsül téged, és azt sulykolja, hogy képtelen vagy elérni a kitűzött célt, a végén már te sem fogsz hinni magadban. Ebből a kapcsolatból minél hamarabb ki kell lépni, mert valahol vár rád egy olyan ember, aki hisz majd benned, és ott szeretne melletted állni a sikereid idején, még akkor is, ha éppen megbotlottál az úton.

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?