ÉLETMÓDI

4 meghökkentő jel mutatja, hogy a férfi túl gyakran hódol az öngyönyörnek

Minden férfi csinálja, de a többségben fel se merül, hogy túlzásba is lehet vinni. Pedig így van sőt: akár a szexuális életre is rossz hatással lehet. Érdemes odafigyelni az intő jelekre!
  • Szerző:

A karantén alatt sokkal többször éltek az öngyönyörrel a férfiak, mint korábban, így felmerült a kérdés, vajon mikortól egészségtelen a mennyisége. Bizony, van olyan, hogy a férfiember túlzásba viszi, és ennek káros hatásai is lehetnek. Szakértők összeállítottak egy listát, amiből kiderül, mikor érdemes visszavenni egy kicsit…

Fotó: Profimedia

1. Ha sérülést okoz

Fotó: Pixabay

Urológusok találkoztak már olyan esetekkel, amikor egy férfi olyan gyakran nyúlt magához, hogy sérüléseket okozott a férfiasságán. Ezek lehetnek kisebb, felületi sebek is, de olyan is előfordul, hogy a makknál hegesedés indul be, és emiatt később a közösülés fájdalmas lehet. Szakértők szerint, ha sérüléseket okoz az önkielégítés, az egy nagyon biztos jele, hogy vagy túl sok, vagy túl erős.

2. Amikor akadályozza a munkát

Fotó: Profimedia

Akadnak esetek, amikor képtelen valaki kivárni, hogy otthon legyen a saját ágya nyugalmában, és a munkahelyi mosdóba megy megkönnyebbülni. Csakhogy ebből könnyen szokás is válhat, és ha beleépül a napi rutinba, nem csupán kellemetlen lebukáshoz vezethet, de csökkenti a munka közben a koncentrációs képességet, és a vezetőség hamar meglátja a teljesítményen, hogy valami nem stimmel.

3. Sokszor a szex rovására megy

Fotó: Profimedia

Főképp azokat a férfiakat érinti, akik rendszeresen pornófilmekre elégülnek ki, hogy később, amikor valódi, hús-vér nővel bújnak ágyba, egyszerűen nem érik el ugyanazt az izgalmi állapotot, mint a film közben. Ha valaki mindig ugyanazt a típusú felnőttfilmet nézi, és önkielégítés közben ugyanazt a mozdulatsort ismételgeti, azzal gyakorlatilag rátanítja az agyát, hogy az orgazmushoz ez az egyetlen út vezet. Emiatt pedig később erekciós problémák lehetnek szex közben.

4. Túl sok a fantáziálás

Fotó: 123 RF

Annyira súlyos lehet a helyzet, hogy függőség alakul ki: vannak, akik egész nap az önkielégítésen gondolkodnak, és szeretnének minél hamarabb újra a pornófilmek elé ülni. Jelenetek jutnak az eszükbe, izgalmi állapotba kerülnek napközben, és képtelenek az adott feladatokra koncentrálni. Ez is annak a jele, hogy érdemes egy kicsit csökkenteni az öngyönyörök számát.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?