kulcsár edina
Szinte semmiből és villámgyorsan is készülhet isteni sütemény, csak egy jó receptre és egy serpenyőre lesz hozzá szükséged.
Érdemes kipróbálnod ezeket a nassolni valókat, hidd el nem fogsz csalódni! Gyorsan, pillanatok alatt el tudod készíteni és tálalni is tudod abban az edényben, amiben sült. Egy gyors vacsora, vagy baráti kávézás elengedhetetlen desszertje, amiből ráadásul nem is tudsz túl sokat sütni, csak amekkora az öntöttvas serpenyőd, így nem áll fent annak a veszélye, hogy túlszed magad.
Hozzávalók:
Így készítsd el:
Olvasszuk fel vízgőz felett a felkockázott csokoládét és keverjük simára a tejszínnel. A tojásokat egy keverőtálba öntsük össze a cukorral, egy csipet sóval és a sütőporral, kakaóporral vegyített liszttel. Ezzel keverjük csomómentesre, majd adjuk hozzá a tejszínes csokit és keverjük homogén, sima tésztává. Öntsük kivajazott 20 centis vasserpenyőbe, a tetejét megszórhatjuk ízlés szerint csokicseppel és/vagy durvára vágott dióval. Tegyük 180 fokos sütőbe, és légkeverés mellett süssük 30 percig. A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni, majd szeletelve tálaljuk – ízlés szerint kínálhatunk mellé friss gyümölcsöt, fagyit is.
Hozzávalók:
ELKÉSZÍTÉS:
A vajat olvasszuk meg egy serpenyőben és a cikkekre vágott almát cukorral és fahéjjal megszórva karamellizáljuk. Nem kell kevergetni, csak rázogatni a serpenyőt, hogy ne essenek szét az almák, ha kész, tegyük félre. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra és tegyünk bele egy másik serpenyőt minimum 8 percre üresen. Keverjük, vagy turmixoljuk össze a hozzávalókat. Tegyük a serpenyőbe a két kanál vajat, és amikor megolvadt, öntsük bele a masszát. Toljuk a sütőbe, 15-17 percre. Ha kész borítsuk rá a dinsztelt almát, szórjuk meg porcukorra és langyosan tálaljuk.
Hozzávalók: